Política
L'edifici del Tribunal Suprem
Foto: L'edifici del Tribunal Suprem | @PoderJudicialEs | X
Tribunal Suprem

El Suprem demana a la Fiscalia si ha d'investigar a Puigdemont per terrorisme

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici del Tribunal Suprem
Foto: L'edifici del Tribunal Suprem | @PoderJudicialEs | X

El Tribunal Suprem ha sol·licitat a la Fiscalia que informi sobre si ha d'assumir la investigació per un delicte de terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic a l'expresident Carles Puigdemont, tal com defensa el jutge Manuel García Castellón. 

Per què és important? Es tracta del primer moviment del Tribunal Suprem després de l'exposició raonada que el jutge García Castellón va enviar-li el novembre passat perquè investigués el president a l'exili, Carles Puigdemont, a més de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i altres deu encausats. 

En detall: S'ha designat ponent d'aquest assumpte al magistrat Juan Ramón Berdugo que haurà de proposar a la Sala si escau o no la seva admissió. 

  • El jutge García Castellón va rebutjar un recurs de la Fiscalia i es va reafirmar en la tesi que el Suprem ha d'investigar Puigdemont per terrorisme. 
  • En un escrit de 101 pàgines, el magistrat va situar Puigdemont al "vèrtex més alt de l'organització" de Tsunami Democràtic, indicant que la seva posició com a expresident de la Generalitat i "líder des de Brussel·les de l'independentisme li atribueix una posició d'autoritat inqüestionable".
  • A més, s'ha queixat d'haver d'"insistir" davant la Fiscalia "sobre la contundència, quantitat i nitidesa dels indicis que permeten sostenir la qualificació inicial per delicte de terrorisme". 

D'on venim? La Fiscalia ja va recórrer una primera decisió de dirigir la investigació contra Puigdemont després de considerar que "no hi ha indicis suficients" i que l'Audiència Nacional "no és competent per investigar el cas, ja que els fets no serien constitutius de delictes de terrorisme sinó de desordres públics".