Política
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Twitter / @IdiazAyuso
Operació Catalunya

Ayuso justifica l'Operació Catalunya: "Totes les eines per protegir l'Estat em semblen bé"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Twitter / @IdiazAyuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha explicat que està d'acord en fer servir totes les eines de l'estat per a protegir-se a ell mateix, en referència a l'operació Catalunya.

Per què és important? Una investigació periodística ha revelat nous documents que incriminen l'executiu de Rajoy per utilitzar la policia espanyola per controlar i atacar l'independentisme amb l'objectiu d'acabar amb el procés.

Què ha dit Ayuso? En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ayuso ha parlat sobre les informacions dels darrers dies que vinculen l'expresident del govern espanyol, Mariano Rafoy, amb l'operació Catalunya.

  • Ayuso ha afirmat que tot allò que siguin "eines per part de l'Estat per protegir-se. Em sembla bé. Qualsevol estat al món, ho fa".
  • "Qualsevol estat normal i coherent es protegeix, protegeix les seves institucions, protegeix les fronteres, cosa que no fem nosaltres, protegeix els seus interessos i la seva sobirania", ha afegit.
  • “Estan intentant capgirar el relat perquè els independentistes siguin herois, com el que estic veient al País Basc amb ETA”, ha afirmat la presidenta.

A més. La popular s'ha mostrat en una línia similar pel que fa a la tramitació de la llei d'amnistia que segueix el seu recorregut en el Congrés dels Diputats, on Ayuso ha indicat que "ja fa molt de temps que s'han saltat tots els reglaments".

  • "El govern espanyol ha decidit que són tres poders en un, l'Executiu, el Legislatiu i el Judicial, i això és gravíssim", ha dit Ayuso.
  • "Aquest govern està agafat amb pinces", ha insistit Ayuso, qüestionant-se els interessos que tenen en comú "l'esquerra de Sumar i la dreta de Junts".
  • La presidenta, a més, ha assegurat que Espanya va pel camí de ser una dictadura, i ha assenyalat que "no s'entra de cop, s'hi entra a poc a poc i arriba un moment que comencen a intervenir la vida diària sense adonar-se'n".