Política
Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)
Foto: Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) | Council of Europe
Amnistia

EL TEDH evita posicionar-se sobre l'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)
Foto: Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) | Council of Europe

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha descartat posicionar-se sobre la llei d’amnistia perquè suposaria "interferir en un procés democràtic".

Per què és important? Que el tribunal amb seu a Estrasburg s'hagi negat a pronunciar-se sobre la llei d'amnistia, ha estat una notícia molt ben rebuda entre les formacions independentistes. 

Què diu? En roda de premsa, la presidenta del tribunal, Síofra O’Leary, ha argumentat per què refusa d'expressar el seu parer:

  • “Un jutge no es pot posicionar mai sobre un projecte de llei, perquè seria interferir en un procés democràtic”. 

Tot i això, O'Leary ha avançat que, si el TEDH ho considera oportú, podria traslladar més preguntes a Espaya pel cas de l'1-O quan s’hagi aprovat la llei.

Reaccions:

  • Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts i president a l'exili: "Queda clar que els estàndards europeus de respecte als drets fonamentals no són els estàndards de la nomenclatura judicial espanyola".

  • Laura Borràs, presidenta de Junts per Catalunya: "A l’estat espanyol hi ha jutges que es posicionen sobre un projecte de llei, PRECISAMENT perquè volen interferir en un procés democràtic".

  • Josep Lluís Cleries, portaveu de Junts per Catalunya al Senat: "Queda ben clar, oi? La presidenta del TEDH ho diu: fer posicionaments judicials sobre un projecte de llei interfereix en un procés democràtic. Doncs ja n’hi ha prou!"

Categoria: Política