Política
Ignacio Garriga
Foto: Ignacio Garriga | Flickr
Balears

Vox recolza als dirigents apartats a Balears i expulsarà a qui els han fet fora

Temps de lectura: 1 minut
Ignacio Garriga
Foto: Ignacio Garriga | Flickr

La direcció nacional de Vox ha expressat el seu suport als dos dirigents que han estat apartats del grup parlamentari a les Balears: el president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, i a la presidenta del partit a l'arxipèlag, Patricia de las Heras. 

Per què és important? Cinc dels set diputats de Vox s'han reunit aquest dilluns per votar l'expulsió dels altres dos, que passaran a ser diputats no adscrits. Segons la formació, l'expulsió és per "circumstàncies internes del grup" per poder "continuar avançant". 

En detall: El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha explicat que tots dos dirigents apartats compten amb tot el suport de la direcció nacional de Vox. 

  • Assegura que els cinc que van comunicar l'expulsió al Parlament han actuat "de manera unilateral" i sense informar a Madrid. 
  • "Tenim un equip a les Balears que continuarà treballant per defensar les nostres idees", ha declarat el secretari general. "És curiós que s'expulsi a un membre de Vox just quan anava a protagonitzar una fita històrica". Garriga ha explicat que Gabriel Le Sennse hagués estat el primer president a "aconseguir que el bilingüisme fos real" i que les comunicacions fossin enviades també en castellà. 

Què esperar? Per això, la cúpula de Vox estudiarà treure del partit a Idoia Ribas i als diputats que han expulsat Le Senne i De las Heras del grup parlamentari.

  • "Vox no ha expulsat a ningú. Ho han fet cinc diputats moguts per una ambició personal", diu Garriga.