Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | @govern | X
Amnistia

Aragonès defensa el 'sí' a la llei d'amnistia del PSOE i es desmarca de Junts

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | @govern | X

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa l'aprovació de la llei d'amnistia que es produirà aquest dimarts a la tarda al Congrés dels Diputats. 

Per què és important? ERC ha anunciat que donarà suport a la votació de la llei d'amnistia pactada amb el PSOE. En canvi, Junts assegura que no aprovarà la norma si no s'apliquen canvis en terrorisme, traïció i en l'aplicació immediata. 

Què diu? Des de Brussel·les, Aragonès ha parlat sobre la llei d'amnistia poques hores abans de la seva votació. El president veu "imprescindible" l'aprovació de la legislació. 

  • El cap de l'executiu català defensa que la proposta pactada amb el PSOE és "robusta i sòlida" i ha remarcat que ara "l'important és arribar a un acord" per "superar la repressió". 
  • Tot i que no ha volgut posicionar-se sobre els canvis a la llei d'amnistia que reclama Junts, el president ha marcat distància amb les seves declaracions. Ha reconegut que "sempre es pot seguir treballant" però ha destacat que ara és imprescindible l'aprovació de la norma. 

A més: En roda de premsa, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha seguit el discurs d'Aragonès i assegura que la llei d'amnistia "és bona, però no és perfecte". Tot i això, Plaja creu que l'aprovació d'aquesta "permet tancar centenars de causes obertes". 

  • A més, la portaveu del Govern també ha volgut desmarcar-se de l'estratègia que segueix Junts.
  • "Hi haurà qui buscarà poder fer interpretacions capcioses de la llei, fins i tot una vegada aprovada amb totes les garanties jurídiques. Això passarà i cal blindar-se contra la voluntat repressora de tots aquells que, sense ser polítics, han decidit fer política des d'altres estaments", ha reclamat Plaja.