Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Amnistia

El PP avisa que l'amnistia servirà per "emparar els contactes independentistes" amb Rússia

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El Partit Popular es posiciona, una vegada més, en contra de l'aprovació de la llei d'amnistia. El líder dels populars ha alertat avui que això servirà per emparar "els contactes independentistes amb una potència agressora com Rússia". 

Per què és important? El jutge responsable del cas Volhov va prorrogar ahir la investigació que vincula l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont amb una suposada trama russa que ajudaria a assolir la independència de Catalunya. 

Què diu? Alberto Núñez Feijóo, durant un esmorzar informatiu de Fòrum Europa, ha anunciat que Pedro Sánchez "consumarà avui l'atropellament més gran a la dignitat, la igualtat i la separació de poders en una democràcia occidental". 

  • Ha assenyalat que el que està passant a Espanya "no és que sigui preocupant, és que és patètic". "Se li concedirà a uns delinqüents el privilegi de redactar les lleis i amnistiar-se a si mateixos", continua el president del PP.
  • "És impensable en un país del nostre entorn" que es faci la llei "a la mesura d'un pròfug" perquè "trenca amb la igualtat de tots els espanyols" i "implica que hi ha un terrorisme bo i un de dolent", ha argumentat.
  • A més, ha criticat que aquesta amnistia també "empara els contactes dels independentistes amb una potència estrangera, Rússia".

Per acabar: Aquesta tarda, durant la votació de la llei d'amnistia al Congrés, Feijóo ha avisat que dirigirà “directament” a Pedro Sánchez. 

  • També diu que defensarà la dignitat dels jutges "que qüestiona el govern espanyol” i “reivindicarà la tasca dels policies que van ser atacats en nom del Procés per les persones a les quals ara es pretén amnistiar”.
  • El PP ha subratllat que avui Espanya "s'aixeca pendent de les exigències de l'independentisme a Pedro Sánchez i atent a les cessions del Govern espanyol a ERC o Junts".