Política
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr
Amnistia

El govern espanyol respon que la legislatura no està en risc, però l'amnistia si

Temps de lectura: 2 minuts
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr

El govern espanyol continua lamentant-se després de la derrota d'ahir al Congrés per la llei d'amnistia. Ara, hi ha un estira-i-arronsa de recriminacions mútues que, segons els socialistes, enfonsaran la llei d'amnistia. 

Per què és important? Després del seu vot contrari a la llei d'amnistia, Junts ha assegurat que si no s'aprova la norma amb les seves esmenes farà caure el govern de Pedro Sánchez. 

Què diuen? La vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, veu encara “marge” per negociar amb Junts la llei d'amnistia. 

  • Així mateix, avisa que la llei que surti de la Cambra Baixa ha de tenir plena "seguretat jurídica": "No qualsevol text d'amnistia és constitucional".
  • En una entrevista a TVE, ha insistit que les esmenes que havia plantejat Junts i que van ser rebutjades aquest dimarts són inconstitucionals.
  • A més, ha demanat a la formació que "recapaciti" perquè la llei “està pactada fins a quatre vegades” durant el tràmit parlamentari i que “no hi ha una alternativa real a la situació de Catalunya més que la que planteja el PSOE."
  • El govern espanyol assegura que la legislatura "no està en risc", que Pedro Sánchez està disposat a continuar el mandat i han retret a Junts que hagin decidit votar juntament amb PP i Vox, formacions que busquen "empresonar líders del procés, il·legalitzar partits o fer una guerra bruta".

Què esperar? El vot en contra de Junts fa que la llei d'amnistia torni ara a la Comissió de Justícia del Congrés i les dues parts tenen 15 dies més per negociar, encara que els de Puigdemont no rebaixen les seves exigències. 

Categoria: Política