Política
La presidenta de Junts, Laura Borràs
Foto: La presidenta de Junts, Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras
Amnistia

Borràs amenaça el PSOE: "Preferim el risc de la inconstitucionalitat que abandonar gent"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts, Laura Borràs
Foto: La presidenta de Junts, Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha avisat el PSOE sobre la llei d'amnistia en una entrevista a la Ser. Borràs ha defensat la necessitat de continuar negociant el text per afegir les esmenes que proposen.

Per què és important? Aquest dimarts el Congrés de Diputats va rebutjar l'aprovació de la llei d'amnistia amb els vots en contra de Junts. El partit de Carles Puigdemont va votar negativament perquè considera que la llei deixa fora a moltes persones. 

Què ha dit Borràs? La presidenta de Junts ha deixat clar que prefereixen "el risc de la inconstitucionalitat" abans "d'abandonar gent" i que quedin fora de l'empara de la llei d'amnistia.

  • Borràs ha convidat a seguir amb les negociacions. "Aquesta llei ha de ser esmenada, perquè el que sembla que no té esmena és el fonament antidemocràtic de la cúpula judicial, tenim uns jutges que abans de fer la llei ja volen fer la trampa", ha dit Borràs.
  • En aquest sentit ha explicat que "el PSOE s'ha mogut molt, però els jutges encara més" i que, després de bloquejar la llei, "s'ha guanyat temps" per retocar-la i "salvar" tots els represaliats davant el "lawfare".
  • Borràs ha estat clara amb els que critiquen la negativa de la formació: "jo no vull mirar als ulls a algú que podria haver entrat a l'amnistia i que em digui que no ha entrat perquè ens hem rendit".

D'on venim? Precisament aquest dimecres el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha enviat un missatge al PSOE: o aproven la seva amnistia o s'han acabat els acords d'investidura.

  • Turull assegura que les negociacions i acords que van arribar amb el PSOE tenien l'objectiu de "resoldre un conflicte polític i la base era la llei d'amnistia". El dirigent avisa que si "aquesta base falla, ja no cal que arribem a tota la resta".
  • Junts avisa als socialistes que si no s'aprova la llei d'amnistia que ells proposen, ja no donaran suport a cap més iniciativa del govern de Pedro Sánchez.