Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X
Europa

Feijóo, des de Brussel·les: "A Espanya hi ha una ofensiva massiva contra els jutges"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X

El líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha viatjat a Brussel·les per denunciar "l'ofensiva massiva del Congrés dels Diputats contra els jutges tolerada pel govern espanyol" i els "contactes" de l'independentisme amb Rússia i per desencallar la renovació del CGPJ. 

Per què és important? Aquesta setmana ha arrencat la renovació del Consell General del Poder Judicial, un problema que està encallat des de fa cinc anys i que permet al PP controlar l’òrgan de govern dels jutges, atès que la majoria dels seus consellers van ser nomenats pels conservadors. 

Què diu? En una atenció als mitjans aquest dijous, Feijóo ha assegurat que el president PP europeu Manfred Webber, amb qui s'ha reunit aquest matí, "comparteix" la seva "alarma" per la "situació d'estat de dret a Espanya".

  • Feijóo diu que el que va explicar al president del seu partit a nivell europeu és que "hi ha un atac massiu dels socis parlamentaris del Govern als jutges espanyols" que "posa en qüestió la independència judicial, la igualtat davant la llei i el mateix Estat " de dret”.
  • "Hi ha una falta de respecte continuada i permesa pel govern espanyol, i hi ha desqualificatius en la seu parlamentària anomenant als jutges prevaricadors i corruptes. Això no es pot acceptar en un país de la UE”, continua el líder popular. 
  • Pel que fa a la llei d'amnistia, Feijóo ha assegurat que el seu partit no està preocupat només amb la norma inicial, "que incloïa delictes de malversació, contra la integritat de l'Estat i terrorisme", sinó que en aquest moment "podria arribar a incloure els contactes entre l'entorn de Puigdemont i el règim de Putin”, en referència clara a la trama russa del procés que un jutjat d'Instrucció a Barcelona ha tornat a reactivar. “Aquesta alarma és compartida pel PP europeu”, afirma.

A més, el líder del PP ha exigit aquest dijous que han de negociar de manera "simultània" la renovació del Consell General del Poder Judicial i el text d'una reforma legal per canviar el sistema d'elecció de l'òrgan de govern dels jutges. Però ha advertit que "mentre no es tanqui tot", no "podran acordar res". 

  • De moment, els socialistes rebutgen la proposta dels populars que demanen que només els jutges elegeixin els jutges.
  • Avisen que el Govern ja els ha "enganyat una vegada" i no els tornaran a "enganyar la segona".