Política
Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | @govern | X
Amnistia

Aragonès compra el discurs independentista de Sánchez: "No som delinqüents"

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | @govern | X

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a les paraules del president espanyol, Pedro Sánchez, que ha afirmat que els independentistes catalans "no són terroristes". 

Per què és important? PSOE i ERC han defensat la mateixa llei d'amnistia des d'un principi. Per la seva banda, Junts segueix lluitant perquè la cambra baixa li accepti les esmenes que ha proposat per no deixar fora els casos on es relaciona l'independentisme amb el terrorisme. 

Què diu? Aragonès compra el discurs a favor de l'independentisme català de Sánchez i assegura estar d'acord amb el líder del PSOE. 

  • "El president espanyol diu que els independentistes no som terroristes. És evident que això és així. Però, a més, jo hi afegeixo, els independentistes no som delinqüents", ha declarat Aragonès. 
  • D'aquesta manera, el republicà ha avalat paraula per paraules el discurs de Sánchez qui ha assegurat que l'amnistia plantejada protegirà a tots els independentistes de la repressió judicial que es pugui vincular amb el terrorisme. 

En detall: Durant el programa especial 'Pregunta al president', que s'ha celebrat a Bellpuig (Urgell), el president ha recordat que la llei d'amnistia "és necessària, no s'ha de posar en risc" i aposta per "poder-la d'aprovar al més aviat possible". 

Context: Aquest dijous, Sánchez ha assegurat que tots els investigats independentistes catalans per terrorisme no quedaran fora de l'oblit penal. 

  • "Com tothom sap, l'independentisme català no és terrorisme. No ho és. I amb aquest projecte de llei jo estic convençut, i així també ho conclouran els tribunals, que estaran tots els independentistes catalans amnistiats perquè no són terroristes", ha asseverat.