Política
La secretària general del PP, Cuca Gamarra
Foto: La secretària general del PP, Cuca Gamarra | Flickr
Amnistia

El PP demana al fiscal general si va forçar per no investigar Puigdemont per terrorisme

Temps de lectura: 2 minuts
La secretària general del PP, Cuca Gamarra
Foto: La secretària general del PP, Cuca Gamarra | Flickr

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha reclamat aquest dilluns que el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, aclareixi al Congrés si va pressionar el fiscal del Tribunal Suprem perquè no demani investigar l'expresident català Carles Puigdemont per terrorisme a la causa de 'Tsunami Democràtic'. 

Per què és important? El fiscal del Tribunal Suprem, Álvaro Redondo, s'ha oposat a obrir una investigació contra Carles Puigdemont per possibles delictes de terrorisme a la causa de Tsunami Democràtic perquè "no hi ha indicis suficients" i "els fets que investiga García Castellón corresponen a desordres públics greus i no terrorisme."  

Què diuen? La secretària general dels populars ha dit, en una entrevista a RNE, que el fiscal general de l'Estat ha d'informar amb "absoluta transparència" si es va reunir amb el seu subordinat del Suprem perquè canviés d'opinió. 

  • Gamarra apunta que, segons alguns mitjans, hi va haver un informe anterior en què el fiscal del Suprem sí que era favorable a investigar Puigdemont: "Si es parla de dos informes amb un canvi de posició en un assumpte de tanta transcendència, no pot quedar cap dubte sobre la imparcialitat de qui signa aquest informe."
  • La popular explica que no ha de quedar "cap dubte sobre la independència" de la Fiscalia, i per això creu que "davant la gravetat i la immediatesa això s'hauria de resoldre aquest mateix dia d'avui" i que "si pogués ser en seu parlamentària, millor que millor”, ha subratllat.

Què esperar? Cuca Gamarra ha avançat que si García Ortiz no compareix per iniciativa pròpia, el PP sol·licitarà que ho faci. 

  • Segons la secretària general dels populars, "hi ha molts antecedents que qüestionen la independència i imparcialitat" del fiscal general de l'Estat. En aquest punt, ha recordat que el Senat ha sol·licitat un informe sobre la llei d'amnistia, però que García Ortiz s'ha negat a fer.
  • A més, ha citat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va presumir sobre que el Ministeri Públic també va actuar com a "jutge" la setmana passada després d'afirmar que l'independentisme català no va cometre terrorisme durant les protestes contra la sentència del Procés: "És una cosa inèdita, perquè són uns fets que només ho pot qualificar un jutge", diu Gamarra.