Política
El diputat d'ERC Ruben Wagensberg
Foto: El diputat d'ERC Ruben Wagensberg | Viquipèdia
Exili

El jutge de Tsunami demana localitzar el diputat d'ERC Ruben Wagensberg a Suïssa

Temps de lectura: 2 minuts
El diputat d'ERC Ruben Wagensberg
Foto: El diputat d'ERC Ruben Wagensberg | Viquipèdia

El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha demanat a la Guàrdia Civil i a la policia suïssa que localitzin el diputat d'ERC Ruben Wagensberg. 

Per què és important? El diputat republicà i secretari de la mesa del Parlament de Catalunya va marxar a Suïssa per la pressió de la justícia espanyola pel cas Tsunami Democràtic. 

Què en sabem? El jutge García-Castellón ha ordenat aquest dilluns a la Benemèrita i Suïssa que localitzin Wagensberg després que el passat 31 de gener se sabés que havia marxat del país. 

  • El republicà va explicar que es trobava a Suïssa des de Nadal per preparar la seva defensa. 

El motiu: El magistrat ho fa en el marc del cas Tsunami Democràtic. García-Castellón està investigant al diputat d'ERC en considerar-lo que podria ser un dels cervells de l'organització i el relaciona amb un delicte de terrorisme. 

Context: El jutge de l'Audiència Nacional va reactivar la causa del cas Tsunami el passat mes de novembre. El jutge va imputar a Carles Puigdemont, Marta Rovira i 10 persones més per un delicte de terrorisme. 

  • A més, el moviment del magistrat es produeix l'endemà que la fiscalia del Tribunal Suprem hagi descartat obrir una investigació per possibles delictes de terrorisme contra l'expresident Carles Puigdemont i els investigats pel cas Tsunami. 

Què diu? El diputat assegura que l'atac del magistrat del cas Tsunami li ha provocat problemes de salut mental greus. Assegura que les notícies, articles i moviments del jutge parlant d'ell com si fos un terrorista l'han deixat tocat.

  • Segons explica el membre de la mesa, pateix episodis i atacs d'ansietat greu que l'incapaciten per poder seguir fent la seva feina. 
Categoria: Política