Política
Meritxell Serret al Fòrum Mediterrani de l'Aigua aquest dilluns
Foto: Meritxell Serret al Fòrum Mediterrani de l'Aigua aquest dilluns | X I @MeritxellSerret
Sequera

La consellera Serret viatja a Tunísia per presumir de la criticada gestió de la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
Meritxell Serret al Fòrum Mediterrani de l'Aigua aquest dilluns
Foto: Meritxell Serret al Fòrum Mediterrani de l'Aigua aquest dilluns | X I @MeritxellSerret

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha viatjat a Tunísia per explicar la gestió de la Generalitat contra la sequera en el 5è Fòrum Mediterrani de l'Aigua, celebrat en aquest país nord-africà. 

Per què és important? Aquest viatge institucional ha generat malestar a les xarxes socials després de les crítiques que el Govern ha rebut per inoperància i incompetència en la gestió de l'actual situació de falta d'aigua. 

Què en sabem? La consellera ha intervingut aquest dilluns 5 a les 14:00 h. 

  • Segons la nota de premsa emesa pel Govern, Serret "té previstes reunions per sumar aliances al projecte d’una macroregió mediterrània, per coordinar l’acció dels governs mediterranis contra l’emergència climàtica".
  • Entre d’altres, es reunirà amb l’ambaixador francès per la Mediterrània, Karim Amellal, amb qui ja s’ha trobat en anteriors ocasions a París i a Marsella.

A més, la consellera ha presentat formalment la nova delegada del Govern al Nord d’Àfrica, Habiba El Mouali Benomar, nomenada el passat 23 de gener. 

  • Amb seu a Tunis, la Delegació al Nord d’Àfrica té un paper fonamental en l’estratègia mediterrània i cobreix tota la riba sud del Mediterrani: Tunísia, el Marroc, Algèria, Líbia i Egipte.

D'on venim? La consellera Serret ja va ser a Tunísia el juny de l’any passat.

  • L'objectiu llavors, segons el Govern, va ser "buscar aliances a la riba sud de la Mediterrània per al projecte de la macroregió, una aposta política que, juntament amb altres governs mediterranis, ha de permetre avançar encara més en la lluita per fer front al canvi climàtic a la Mediterrània". 

Context. El Fòrum Mediterrani de l’Aigua és una plataforma per intercanviar i consolidar coneixements i experiències en el sector de l’aigua a la Mediterrània, aportant solucions i respostes innovadores a la situació de sequera que afecta la regió mediterrània des de fa anys.

  • El fòrum té lloc entre el 5 i el 7 de febrer a l’Hotel Laico de Tunis.
  • Està organitzat en col·laboració amb la Unió per la Mediterrània i el Consell Mundial de l’Aigua i compta amb la presència de ministres i ambaixadors de diferents països mediterranis. 
  • Aquest esdeveniment compta amb la participació dels ministres tunisians d’Agricultura, Medi Ambient i Afers Exteriors, del ministre de recursos hídrics d’Egipte i de representants d’altres països com l’ambaixadora de França a Tunísia, Anne Gueguen.

Reaccions. Usuaris de les xarxes socials han veuen injustificable que el Govern surti a l'exterior a explicar unes mesures contra la sequera que consideren insuficients i que arriben massa tard.