Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Amnistia

Feijóo: "La democràcia espanyola està en el moment més crític; o amnistia o constitució"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo veu Espanya en "el moment més crític de la democràcia espanyola" per la dependència del govern espanyol amb l'independentisme i la seva exigència de l'amnistia per mantenir la legislatura.

Per què és important? La llei d'amnistia no ha sortit endavant encara a causa del vot en contra del partit de Carles Puigdemont al Congrés. Junts veu indispensable per l'aprovació de la norma que es tinguin en compte totes les causes relacionades amb el terrorisme i, per això, està portant fins al límit al president d'Espanya. 

Què diu? Feijóo té clar que Pedro Sánchez intentarà treure la Llei d'Amnistia "fins al final": "Sense amnistia, no hi ha legislatura", assegura. 

  • En una entrevista a EsRadio, el líder del PP afirma que, per això, el govern espanyol "intentarà deixar en ridícul la Fiscalia" i ha censurat que estigui "acceptant insults insòlits als jutges al Congrés" provinents no ja dels seus socis, sinó "de partits que són al govern", mentre la presidenta de la cambra, Francina Armengol, "no diu ni mu".
  • El líder del PP ha titllat de "curiós" que "el partit socialista voti a favor" d'investigar Puigdemont a Europa mentre a Espanya "persegueix els jutges i desqualifica els jutges que duen a terme aquesta investigació": "A més, hem vist com s'hi ha intervingut la Fiscalia del Suprem, un 155", sentencia.
  • "Cal decidir, o constitució o amnistia, i entre constitució i amnistia, per descomptat, constitució", diu Feijóo. 

D'on venim? Junts ja va assegurar que si no s'aprova la norma amb les seves esmenes farà caure el govern de Pedro Sánchez. 

  • "No podem votar a favor del text que està redactat ara, perquè deixa molta gent fora", explicava el secretari de Junts, Jordi Turull, mentre avisa als socialistes que si no s'aprova la llei d'amnistia que ells proposen, ja no donaran suport a cap més iniciativa del govern de Pedro Sánchez. 

A més, Alberto Núñez Feijóo ha analitzat els problemes econòmics que té Espanya i ha parlat sobre com no ho està sabent gestionar Pedro Sánchez.

  • Sobre les protestes dels agricultors i ramaders ha dit que “han pujat un 32% els aliments” i que “el govern s'està folrant amb la inflació”. 
  • Adverteix que el que pregona el 'sanxisme' en matèria de pensions i de salaris "és fals" perquè malgrat tot el que diuen que estan fent des de Moncloa "el poder adquisitiu de la gent ha baixat".