Política
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska
Foto: El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska | Flickr
Operació Catalunya

Marlaska qualifica la policia patriòtica del PP com el "càncer més gran"

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska
Foto: El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska | Flickr

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha respost aquest divendres de manera contundent sobre la Operació Catalunya i la policia patriòtica del PP. 

Per què és important? L'Operació Catalunya ha tornat a revifar el debat durant aquest últim mes després que alguns mitjans publiquessin uns informes que revelaven que l'executiu encapçalat per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va utilitzar la policia per investigar partits independentistes amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què diu? En una entrevista a RTVE, el ministre d'Interior ha dit que la policia patriòtica "ha estat el càncer més gran de l'estat de dret". 

  • Marlaska insisteix que és un fet "que hauria de ser impensable" en una democràcia, però que "desgraciadament ha estat una realitat".
  • "Els governs del Partit Popular, alguns dels meus antecessors, van utilitzar la Policia Nacional per al contrari del que han de servir les forces i cossos de seguretat de l'Estat, per desacreditar l'estat de dret, per fer destruir proves, per utilitzar-los a benefici del partit del govern, per fer política absolutament rebutjable", declara el ministre.
  • "Això és la policia patriòtica i per descomptat, des de fa cinc anys i mig, aquest càncer, que no ho dubti la ciutadania, ha estat extirpat de les nostres forces i cossos de seguretat", ha sentenciat.

A més, Grande-Marlaska ha assegurat que "no li consten" els suposats contactes entre l'independentisme i Rússia. 

  • "A mi no em consta, però on han de constar, si escau, és a la institució que és l'encarregada de la investigació de qualsevol circumstància que en aquest cas, com en altres, són els òrgans judicials i la Fiscalia del nostre país", ha explicat.