Política
La portaveu del govern espanyol i ministra d'Eduació, Pilar Alegría
Foto: La portaveu del govern espanyol i ministra d'Eduació, Pilar Alegría | @educaciongob | X
Amnistia

El PSOE ataca Feijóo per l'oferta dels indults: "Té por que Junts expliqui la veritat"

Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu del govern espanyol i ministra d'Eduació, Pilar Alegría
Foto: La portaveu del govern espanyol i ministra d'Eduació, Pilar Alegría | @educaciongob | X

El PSOE ataca el PP per l'oferta d'indultar Carles Puigdemont i altres dirigents independentistes per investir a Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? El PP hauria ofert a Junts un indult a Puigdemont amb una sèrie de condicions. L'expresident de la Generalitat hauria d'haver tornat a Espanya, presentar-se davant de la justícia, demanar perdó pels seus actes i renunciar a la via unilateral. 

Què diuen? El PSOE ha aprofitat la patinada dels populars per agafar protagonisme en la recta final de la campanya electoral a Galícia i ha aprofitat per distanciar-se una mica de l'independentisme després de pactar una llei d'amnistia. 

  • La ministra d'Educació, FP i Esports i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha estat una de les primeres a criticar al PP per la proposta d'indultar a Puigdemont: "El PP només sap moure's al fang i en la mentida", ha escrit en una publicació a les seves xarxes socials. 
  • "Després de tants atacs i retrets, la veritat surt a la llum", assegura la socialista. D'aquesta manera, el PSOE deixa clar que no han estat els únics que han negociat amb l'independentisme i amb Carles Puigdemont.
  • "Feijóo va sospesar l'amnistia i ara proposa l'indult per a Puigdemont. A aquest pas, la setmana vinent es manifesta contra si mateix", assegura Alegría. 
  • Segons la portaveu de l'executiu espanyol, el PP ha començat a filtrar la notícia "perquè té por que Junts ens expliqui la veritat". 

En detall: Els socialistes creuen que el líder del PP ha "posat llum sobre què havia parlat en privat" amb Junts perquè té por que el partit independentista destapi totes les converses i propostes que li van fer arribar per investir Feijóo. 

  • El PSOE, que sí que va fer públiques les seves trobades amb el partit de Puigdemont, va aconseguir arribar a un acord amb els dos partits independentistes per investir Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol.