Política
Alfonso Rueda i Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya
Foto: Alfonso Rueda i Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya | @NunezFeijoo | X
Amnistia

L'oferta del PP a Puigdemont agita el final de la campanya gallega

Temps de lectura: 2 minuts
Alfonso Rueda i Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya
Foto: Alfonso Rueda i Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya | @NunezFeijoo | X

L'oferta d'indultar a Carles Puigdemont per part del PP revoluciona l'última setmana de campanya electoral a Galícia, que complica les possibilitats del candidat popular a mantenir la Xunta. 

Per què és important? El PP va oferir a Junts indultar a Puigdemont durant les negociacions per a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. L'oferta d'indult anava lligada a una sèrie de condicions com que el líder de Junts es presentés davant de la justícia i fos condemnat. 

Què en sabem? Aquest diumenge 18 de febrer se celebren les eleccions autonòmiques a Galícia. Segons la majoria d'enquestes, el PP del candidat Alfonso Rueda guanyaria clarament, però cap dels baròmetres confirma que pugui revalidar la majoria absoluta que ostenten actualment els populars gallecs. 

  • Les notícies d'aquest cap de setmana han agitat la campanya electoral. El PP hauria ofert a Junts un indult amb condicions si a canvi donava suport a la investidura de Feijóo. 

En detall: La proposta del PP consistia a indultar Puigdemont però amb unes condicions. L'expresident de la Generalitat hauria de tornar a Espanya i presentar-se davant de la justícia per ser condemnat. A més, la proposta de la formació de Feijóo exigia a Puigdemont que mostrés penediment pels actes que ha fet i hauria de renunciar públicament a la via unilateral. 

D'on venim: Després de les eleccions del 23-J, el PP ha estat molt crític amb el PSOE i Sumar per haver negociat i pactat amb Junts per aconseguir fer Pedro Sánchez president del govern espanyol. 

  • A més, els populars han descartat des del principi donar suport a la llei d'amnistia que el govern espanyol ha pactat amb els partits independentistes i que suposaria amnistiar a tots els dirigents relacionats amb el procés català. 

Situació actual: La notícia ha caigut com una bomba dins del PP i sobretot als gallecs, que es juguen mantenir la Xunta en els comicis d'aquest diumenge. 

  • Tot i això, Feijóo ha puntualitzat la proposta que van fer a Junts: "Vaig dir i diré que no a qualsevol indult perquè no es donen ni una de les possibles condicions".
  • El líder popular ha tornat a recordar que sempre ha estat en contra de l'amnistia i que continua demanant "investigar fins al final" l'independentisme, ja sigui per terrorisme, alta traïció, malversació o corrupció.