Política
Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts
Foto: Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts | Junts
Amnistia

Junts, sobre les negociacions amb el PP: "Tenim les mans lliures per pactar"

Temps de lectura: 2 minuts
Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts
Foto: Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts | Junts

Junts ha decidit guardar silenci sobre les seves negociacions amb el PP. Això sí, ho ha fet afirmant que el seu partit té "les mans lliures per pactar". 

Per què és important? El PP va oferir a Junts indultar a Puigdemont durant les negociacions per a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. L'oferta d'indult anava lligada a una sèrie de condicions com que el líder de Junts es presentés davant de la justícia i fos condemnat. 

Què diuen? El portaveu del partit, Josep Rius, ha dit que "si han d'afegir alguna qüestió més, ja l'afegiran",després del gir del PP de Núñez Feijóo obrint-se a indults condicionats a l’expresident Carles Puigdemont. 

  • "Tenim les mans lliures per pactar i ho fem en funció dels interessos dels ciutadans de Catalunya", ha sentenciat Rius. "Els nervis polítics d'altres partits o les seves terminals mediàtiques no ens afecten", replica. 
  • Junts "no forma part ni del bloc de la investidura ni de l'oposició". Asseguren que el grup només es deu als seus votants: "no devem res ni al PP ni al PSOE. Nosaltres parlem amb tothom menys amb Vox".
  • El portaveu també ha negat un "pacte de silenci" sobre les trobades que van mantenir amb el PP, tot i els nervis constatats en les files populars: “El que havíem de dir sobre les trobades amb el PP ja ho hem dit". 

En detall: Josep Rius ha fet una crida a preguntar a la formació de Feijóo si la posició que ha adoptata ara és conseqüència de la carta que Puigdemont va enviar als eurodiputats i que acabava amb la frase "s'acabarà sabent tot". 

  • En la seva opinió, tot el que està passant ara reafirma "la necessitat de pactar una llei d'amnistia que sigui integral i d'aplicació immediata" i insisteix que encara queda temps per negociar. 

D'on venim? La notícia ha caigut com una bomba dins del PP, però Feijóo ha puntualitzat: "Vaig dir i diré que no a qualsevol indult perquè no es donen ni una de les possibles condicions".

  • Isabel Díaz Ayuso també ha sortit al seu rescat i ha afirmat que Feijóo ha dit el mateix que ha sostingut sempre.