Política
Marta Vilalta, Oriol Junqueras, Marta Rovira
Foto: Marta Vilalta, Oriol Junqueras, Marta Rovira | ERC
Amnistia

El PP també va explorar la via d'ERC per la investidura de Feijóo

Actualitzat: Dimarts, 13 de febrer de 2024. 09:56
Temps de lectura: 2 minuts
Marta Vilalta, Oriol Junqueras, Marta Rovira
Foto: Marta Vilalta, Oriol Junqueras, Marta Rovira | ERC

El PP també va contactar amb Esquerra per intentar negociar una possible investidura d'Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? En les últimes hores, Junts ha assegurat que els populars van proposar indultar amb condicions Carles Puigdemont a canvi d'investir Feijóo com a president del govern espanyol. 

Què diu? ERC assegura que el PP també va trucar a la porta per explorar una possible negociació per investir el líder popular i no al candidat del PSOE, Pedro Sánchez. 

  • Així ho ha revelat la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista a SER Catalunya. La republicana assegura que els contactes es van produir durant el mes d'agost, després de les eleccions del 23-J, i que Esquerra va declinar seure a una taula per negociar.
  • "Va venir un diputat del PP, Carlos Floriano, i es va dirigir a Teresa Jordà. Ens va proposar que negociéssim que parléssim perquè ells volien conformar una majoria", ha explicat Rovira. 
  • "Nosaltres li vam respondre que nosaltres no parlem amb el PP. Nosaltres enteníem que només hi havia la possibilitat de conformar un bloc democràtic, només hi ha un bloc possible al Congrés", ha confessat la líder exiliada a Suïssa. 
  • "A ERC no li uneix res amb el PP. No tenia cap mena de sentit parlar amb els populars, això implicava sumar Vox". 

D'on venim: Sembla que els contactes amb ERC i el PP només van ser de proposta per començar a parlar. Però, en canvi, amb Junts, la proposta va ser més formal. 

  • El PP va oferir indultar Puigdemont però amb unes condicions. L'expresident de la Generalitat hauria de tornar a Espanya i presentar-se davant de la justícia per ser condemnat. A més, la proposta de la formació de Feijóo exigia a Puigdemont que mostrés penediment pels actes que ha fet i hauria de renunciar públicament a la via unilateral. 

Què diuen? Respecte a les negociacions amb Junts, el PP ha reiterat que no ha acceptat ni accepta en cap cas els indults. El líder popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el PSOE de difondre aquestes informacions per "aconseguir que algú dubti" de "l'honestedat" i "l'honorabilitat" del PP.

  • "Jo no soc Pedro Sánchez. Jo no accepto l'amnistia ni l'acceptaré. Jo no accepto els indults ni els acceptaré", ha assegurat Feijóo en un míting a Galícia.