Política
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr
Amnistia

El PP nega els contactes amb Junts i acusa el PSOE de "campanya d'intoxicació"

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, ha negat aquest dilluns que la seva formació hagi tingut mai contactes amb Junts per Catalunya. 

Per què és important? El mateix Alberto Núñez Feijóo ha admès aquest cap de setmana públicament  els contactes "indirectes" amb el partit de Carles Puigdemont l'estiu passat per conèixer les seves exigències. També ha transcendit una reunió privada a Barcelona entre el portaveu del PP a l'Ajuntament, Daniel Sirera, i diversos càrrecs de Junts. 

Què diu? Miguel Tellado assegura que el PSOE "ha llançat a una campanya orquestrada per determinats mitjans" per "dir el que no és" i "mostrar cert contacte entre el PP i l'independentisme català, quan no n'hi ha i no n'hi ha hagut mai".

  • També ha aprofitat per criticar el partit de Vox per haver-se “sumat” a la “campanya d’intoxicació” del PSOE i dels mitjans de comunicació que aquest cap de setmana es van fer ressò de la confessió de Feijóo: “Són unes expressions tretes de context”, ha assenyalat Tellado.
  • El portaveu popular també ha volgut insistir que el PP és contrari a l'amnistia al Procés per "il·legal, injusta i inconstitucional" i que també rebutja indultar perquè en aquests moments Puigdemont "no reuneix absolutament cap de les condicions que la legislació marca per a un indult d'aquest àmbit". 

D'on venim? Alberto Núñez Feijóo va afirmar públicament en un míting que el partit de Carles Puigdemont “ens va oferir els seus vots per a la nostra investidura a canvi de l'amnistia” i va continuar: “Evidentment, després d'haver conegut aquest oferiment no vam trigar ni un dia a descartar-ho”. 

  • Fonts del PP també confirmaven que es va produir una anàlisi durant 24 hores de la petició de Junts a nivell jurídic per rebutjar l'exigència i traslladar a Puigdemont que no hi havia camí possible. 
  • La proposta del PP consistia a indultar Puigdemont però amb unes condicions. L'expresident de la Generalitat hauria de tornar a Espanya i presentar-se davant de la justícia per ser condemnat.