Política
Ple del Parlament
Foto: Ple del Parlament | Parlament de Catalunya
Barbate

El PSC nega un minut de silenci al Parlament pels dos guàrdies civils assassinats

Temps de lectura: 2 minuts
Ple del Parlament
Foto: Ple del Parlament | Parlament de Catalunya

Denuncien que els grups del PSC, ERC, Junts, Comuns i la CUP s'han negat a fer un minut de silenci al Parlament en homenatge als dos guàrdies civils assassinats a Barbate, un dels quals era català.

Per què és important? La mort de dos guàrdies civils a Barbate (Cadis), envestits per una narcollanxa, ha fet evident la falta de mitjans per lluitar contra els narcos a l'estret de Gibraltar i ha situat el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a la corda fluixa. Ara, el PSOE a Catalunya se suma a una nova polèmica. 

En detall: En concret, els socialistes no han subscrit dos textos presentats per Vox i Ciutadans, i recolzats pel PP, per condemnar el succés de Cadis i mostrar el suport de la Cambra a la Benemèrita. 

  • Ciutadans havia demanat, en comptes de fer una declaració institucional, almenys fer un minut de silenci a la Cambra catalana amb l'objectiu d'homenatjar els guàrdies civils assassinats i donar condol als seus familiars.
  • Tampoc s'hi han sumat Junts, ERC, la CUP ni els Comuns.
  • Ja fa dies que alguns partits polítics denuncien el silenci del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que, de moment, han evitat donar condol als familiars i amics de l'agent de la Guàrdia Civil que era català.

Què diuen? La portaveu de Ciutadans, Anna Grau, no ha dubtat a carregar contra el PSC: "No és un bon dia per al Parlament ni pels sentiments humans", ha dit.

  • El PSC, per la seva part, ha afirmat que "hi ha un criteri institucional estipulat per fer minuts de silenci" i que s'estan "instrumentalitzant" les forces de seguretat. Anna Grau insisteix que aquestes són "excuses de mal pagador".
  • "És un escàndol que el PSC s'alineï amb el separatisme i es negui a fer un minut de silenci. Avui més que mai el PSC és el vell partit separatista de Catalunya", ha sentenciat el portaveu de VOX al Parlament de Catalunya, Joan Garriga.
  • El PSC apunta que  "és fals" que hagi votat en contra de res "perquè en cap moment no s'ha votat res".