Societat
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil
Manifestació

Policies i guàrdies civils es manifestaran contra les cessions de Sánchez als Mossos

Temps de lectura: 2 minuts
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil

La plataforma que agrupa sindicats de Policia i associacions de la Guàrdia Civil ha anunciat aquest dijous que convocarà una manifestació el pròxim 16 de març si el Govern espanyol no negocia abans amb ells una "jubilació digna" com la que tenen els Mossos d'Esquadra i altres cossos policials autonòmics i locals.

Per què és important? Sindicats i associacions han dit prou després de conèixer-se que el Govern espanyol destinarà 1.600 milions d'euros als Mossos d'Esquadra fins al 2030, el que suposarà un increment de 3.000 agents a la plantilla. "I tot això mentre es continuen fent cessions", han relatat, en referència als acords de Sánchez sobre la immigració. 

En profunditat: Quan un Policia o Guàrdia Civil es jubila, perd de la seva nòmina una mitjana d'entre 700 i 1.000 euros, segons indica un informe elaborat per les organitzacions policials. 

  • Els portaveus de la plataforma, Mónica Gracia (SUP) i Juan Hernández (AUGC), han denunciat el "greuge" i la situació "sagnant" amb comparació amb els Mossos i policies autonòmics: "Si no hi ha diners, no n'hi ha per a ningú", reclama Mónica Gracia. 
  • "Se'ns deixa abandonats després d'una carrera jugant-nos la vida", ha criticat Juan Fernández. 
  • Per això, els sindicats pretenen obrir un diàleg amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè estimen que necessiten uns 45 milions d'euros per una jubilació digna i que podrien ser inclosos en una partida dels pròxims pressupostos generals de l'Estat per aconseguir l'equiparació.
  • La "jubilació digna" que reclamen policies i guàrdies civils és una qüestió de "voluntat política", ja que amb els Mossos i altres policies s'ha dut a terme a través dels pressupostos.

Què esperar? Per al sindicat majoritari, "hi ha termini suficient" fins al 16 de març perquè el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, els convoqui a una taula de negociació.