Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | X
Govern espanyol

Sánchez, que rebutjava les portes giratòries, ha col·locat 12 ministres en llocs clau de l'Estat

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | X

Les incongruències en el govern de Pedro Sánchez no són una novetat. L'última ha estat el nomenament de l'exvicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, com a pròxima presidenta del Consell d'Estat. 

Per què és important? Fa només dos anys, en el 2022, la mateixa Carmen Calvo ja es va pronunciar negant rotundament les denominades "portes giratòries" en una entrevista al diari 'El Mundo': "Portes giratòries? Jo? Poso la mà al foc i a la vitroceràmica. No", afirmava contundent. 

  • A les xarxes també ha començat a circular un vídeo del president Pedro Sánchez on en el 2014 també arremetia contra les portes giratòries: "Les portes giratòries s'han acabat i s'han de tancar. La decisió política és tancar les portes giratòries, va assegurar en una entrevista a Mediaset.

En detall:  La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha denunciat que el nomenament de Carmen Calvo com a presidenta del Consell d'Estat suposa una "volta més de les portes giratòries" per part de Sánchez. 

  • La popular denuncia que després del "cop" del Tribunal Suprem pel nomenament de l'exministra Magdalena Valerio com a  presidenta del Consell d'Estat, Pedro Sánchez "ho ha tornat a fer" i ara vol col·locar una altra exministra al capdavant de l'òrgan consultiu.
  • "Amb Pedro Sánchez les portes giratòries sempre donen una volta més", sentencia Gamarra, després de recordar també el nomenament d'altres exministres i càrrecs socialistes al capdavant de diferents organismes. "Exigim una altra manera de governar", conclou la secretària del PP, mentre explica que Sánchez sempre busca posar al capdavant a persones no independents per "colonitzar-les" i per "controlar-les". 

Més nomenaments: La que va ser titular de Transports fins al novembre del 2023, Raquel Sánchez, va trigar només un mes a posar-se al capdavant de Paradores després de la sortida del Consell de Ministres, el desembre de l'any passat.

  • Aquell mateix mes, Sánchez també va designar el seu exministre de Ciència, Pedro Duque, president d'Hispasat, companyia participada en un 20% per l'Estat.
  • Sánchez també ha fet pujar exministres seus fins a ambaixades espanyoles. Miquel Iceta, exministre de Cultura, és des del  desembre passat ambaixador Delegat Permanent d'Espanya a la Unesco, mentre que Héctor Gómez, ministre d'Indústria, ha passat a tenir l'ambaixada permanent d'Espanya davant de les Nacions Unides.
  • També, l'exministra d'Educació Isabel Celáa és l'actual ambaixadora d'Espanya davant la Santa Seu i l'exministra Carmen Montón, que va dimitir per plagiar el seu Treball de Fi de Màster, és la nova ambaixadora observadora d'Espanya davant l'OEA.