Política
Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu | EFE
PP

Ayuso ataca l'educació catalana: "Els nens espanyols de Catalunya" pateixen "assetjament"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu | EFE

Nova polèmica amb les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La líder del PP madrileny ha atacat l'educació catalana durant un acte de campanya electoral a Galícia. 

Per què és important? Ayuso ha viatjat fins a Galícia per fer costat al candidat del PP a les eleccions gallegues que se celebren aquest diumenge 18 de febrer. El PP vol conservar els bons resultats dels últims comicis on va aconseguir una majoria absoluta per seguir governant Galícia. 

Què diu? Aquest divendres, en un acte electoral a Sanxenxo, la presidenta madrilenya ha assegurat que el document del Parlament Europeu sobre la immersió lingüística a Catalunya diu que "els nens espanyols de Catalunya" pateixen "assetjament i odi". 

  • Ayuso, molt crítica amb l'educació catalana, assegura que els alumnes "espanyols" que viuen a Catalunya reben un tracte "terrible". 
  • “Ara van pels gallecs”, ha dit, però “això és el BNG i el que el PSOE de Sánchez permet que passi a Catalunya”.

A més: La dirigent popular també ha aprofitat per atacar el màxim rival del PP a les eleccions gallegues. Ayuso ha vinculat el BNG amb Bildu i ETA. 

  • Segons la presidenta madrilenya, el partit gallec d'esquerres vol "eliminar l'ús de l'espanyol a les escoles" de Galícia. 
  • També ha volgut ressaltar que el BNG forma part de la coalició a Europa amb ERC i Bildu, que segons ella encapçala un membre d'ETA que "no dubta a posar a la diana la Guàrdia Civil". 

Context: Davant del temor del PP de perdre el govern gallec, els populars han convidat a una de les seves dirigents amb més pes dins del partit. Ayuso, juntament amb Alberto Núñez Feijóo, han utilitzat durant la campanya electoral diferents atacs contra Catalunya.