Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep
Independentisme

Carles Puigdemont, reelegit president del Consell de la República

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep

Carles Puigdemont ha estat reelegit president del Consell de la República amb el 92,4% dels vots dels registrats que han participat. 

Per què és important? Després de les votacions, Puigdemont podrà seguir dos anys més com a líder de la institució. El Consell de la República és una organització privada que té per objectiu organitzar i promoure la independència de Catalunya.

En detall: La segona candidatura més votada ha estat la de Jordi Castellà, amb 493 vots (5,5%); i, en tercera posició, la de Lluís Felipe, amb 66 vots (0,8%).

  • A les eleccions només han votat 8.941 registrats, que suposa el 9,94% de la participació, d'un cens de 89.970 persones.
  • El vot en blanc ha tingut un total de 119 vots, que implica 1,3%.

Què esperar? Els resultats són provisionals, i el 24 de febrer la Sindicatura Electoral ha de resoldre, si cal, alguna incidència o reclamació.

Context: Carles Puigdemont presideix el Consell de la República des de la seva creació el 2018. 

  • En una entrevista, Puigdemont explicava que ha decidit tornar-se a presentar per donar "continuïtat al projecte".
  • "La meva experiència de tots aquest anys a l’exili ens ha permès amplificar el coneixement del conflicte entre Catalunya i Espanya", explica Puigdemont.
  • "Mantenir viu el mandat de l’1- O, seguir treballant per a una unitat estratègica del moviment independentista, la internacionalització de la causa catalana, desplegament territorial al Principat i als Països Catalans, continuar ampliant l’ús de la IDR i el Consum institucional", deia Puigdemont preguntat per les seves prioritats.
  • Puigdemont assegura que seguirà lluitant per la República catalana malgrat les amenaces i persecucions: "Aquest és un camí que vam començar i que nosaltres hem decidit que no pararem. Hi hagi les amenaces que hi hagi. Hi hagi les persecucions que hi hagi. Hàgim de fer les rutes que hàgim de fer".