Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Consell de la República
Indepdentisme

Puigdemont demana el vot per ser reelegit president del Consell de la República

Temps de lectura: 3 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Consell de la República

L'eurodiputat i líder de Junts, Carles Puigdemont, demana el vot per ser reelegit com a president del Consell de la República. 

Per què és important? El Consell de la República és una organització privada actualment presidida per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El seu objectiu és organitzar i promoure la independència de Catalunya.

  • El consell està format per un president i deu membres més, entre els quals es troben els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

Previsions: Aquesta setmana se celebren les eleccions a la presidència del Consell. Els membres de l'entitat podran votar des del dijous 15 de febrer a les 9:00 fins al dilluns 19 de febrer a les 9:00. 

En detall: A les eleccions es presenten tres candidats diferents. L'actual president del Consell, Carles Puigdemont; l'advocat i regidor de Canet de Mar per Millorem Canet, Jordi Castellà; i el periodista Lluís Felipe.

Què diu? Puigdemont ha aprofitat l'últim dia de la campanya electoral per demanar el suport dels membres del Consell i participació en els comicis. 

  • "Us demano suport per continuar una feina que ja veiem que molesta a bastant gent, que és el senyal de la seva necessitat. Una feina d'una gran importància pel país sobretot a l'etapa política que ens encaminem", comença explicant Puigdemont en un vídeo al seu compte d'Instagram. 
  • El líder de Junts considera que el Consell de la República necessita reforçar tres elements que són "troncals per l'èxit del procés d'independència": unitat, determinació i preparació. 
  • Puigdemont demana unitat perquè "tinguem cada vegada més motius, incentius i més força per poder anar més junts. Sense unitat no serem capaços d'aconseguir els objectius". 
  • "La segona és la determinació en els nostres objectius, poden tardar més o menys amb diferents estratègiques, però la determinació ha de ser inequívoca", confessa l'expresident de la Generalitat.

  • Puigdemont assegura que seguirà lluitant per la República catalana malgrat les amenaces i persecucions: "Aquest és un camí que vam començar i que nosaltres hem decidit que no pararem. Hi hagi les amenaces que hi hagi. Hi hagi les persecucions que hi hagi. Hàgim de fer les rutes que hàgim de fer". 
  • "Ho farem tal com el vam començar, de baix a dalt. Amb la gent, sense preguntar el color del seu vot i sense demanar res a canvi. Perquè un poble té el dret a ser lliure i més si el vol conquerir a través de les eines que els catalans hem decidit utilitzar: la democràcia, la no-violència i l'estat de dret, el de veritat i el que no trobem a l'estat espanyol, però que naturalment trobem a l'empara internacional", acaba dient el candidat al Consell.