Política
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr
Cas Koldo

María Jesús Montero convida a dimitir a Ábalos: "Jo sé el que jo faria"

Temps de lectura: 2 minuts
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr

El govern espanyol està contra les cordes amb el Cas Koldo i avui, la vicepresidenta primera, María Jesús Montero, ha convidat a sortir per la porta a l'exministre José Luis Ábalos

Què diu? Montero ha assegurat aquest divendres que encara que de moment no hi hagi indicis d'il·lícit penal respecte a la figura de l'exministre, ella en el seu lloc dimitiria.

  • “És una decisió que li correspon a ell”, ha dit Montero preguntada en un fòrum del Grup Joly a Cadis després de ser qüestionada sobre si Ábalos hauria de lliurar la seva acta de diputat.
  • Tot seguit, ha apuntat: "Jo sé el que jo faria i vostè sap el que jo faria", ha dit.

D'on venim? La realitat és que aquesta situació no pinta bé pels socialistes. La Fiscalia sosté ara que l'exassessor d'Ábalos podria haver-se beneficiat amb 1,5 milions d'euros arran de les presumptes comissions il·legals que va cobrar pels contractes entre el 2020 i el 2022.

  • El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja es va desvincular ahir de la trama de corrupció de mascaretes i nega que aquesta fos la raó per destituir José Luis Ábalos com a ministre. 

Què esperar? El Partit Popular es personarà a la causa judicial del 'cas Koldo'. La secretaria general del PP, Cuca Gamarra, ha convocat aquest divendres, "de manera urgent", una reunió de coordinació i seguiment del cas a la seu nacional del partit, segons fonts de Gènova.

  • Els populars van a per totes i ara ja l'anomenen "cas Ábalos". Fins i tot, des de Madrid ja van anunciar que, “si el PSOE i el president Sánchez no ho atura a temps, podria arribar a ser el cas Sánchez”.