Política
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
Foto: El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón | @carlos_mazon_ | X
Incendi

El PP de Mazón va eliminar la Unitat Valenciana d'Emergències tres mesos abans de l'incendi

Actualitzat: Divendres, 23 de febrer de 2024. 16:55
Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
Foto: El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón | @carlos_mazon_ | X

El PPCV, partit del president del País Valencià, Carlos Mazón, va presumir el novembre passat, només tres mesos abans del terrible incendi de l'edifici a València, d'eliminar la Unitat Valenciana d'Emergències, que considerava "un altre quiosquet més" de l'executiu antecessor de Ximo Puig.

Per què és important? Un immens incendi ha cremat un doble edifici a València deixant, almenys, deu víctimes mortals i diversos desapareguts. 

En detall: L'incendi d'aquest dijous a València ha estat de tal magnitud que els serveis d'emergències va haver de demanar ajut a la Unitat Militar d'Emergències (UME). 

  • Aquest succés ha qüestionat una de les primeres mesures que va prendre Carlos Mazón segons va arribar a la presidència de la Generalitat Valenciana: la de desmantellar la Unitat Valenciana d'Emergències.
  • El president valencià va justificar aquesta decisió argumentant una reestructuració del sector públic amb l'objectiu d'eliminar entitats “duplicades” o “ineficients”. A més, quan els populars es trobaven encara a l'oposició, van definir l'UVE com "un quiosquet més que no soluciona problemes i que neix a esquenes dels agents socials i sindicats. 
  • La titular de Justícia i Interior va assenyalar que el problema "no es resol creant aquesta unitat, sinó redefinint el model de prevenció, extinció i salvament que hem de posar en marxa per millorar la coordinació i per asseure les bases d'un futur millor".

D'on venim? El principal objectiu de l'UVE era lluitar contra els greus incendis que s'havien registrat els darrers anys i que havien abrasat el territori valencià.

  • La creació d'aquesta unitat suposava "un pas molt important en l'exercici de prevenció i lluita contra incendis de la Comunitat Valenciana".