Política
Reunió de Pedro Sánchez i Francina Armengol, 12 agost 2020
Foto: Reunió de Pedro Sánchez i Francina Armengol, 12 agost 2020 | La Moncloa
Cas Koldo

El PP implica Francina Armegol en el Cas Koldo: la socialista culpa Ábalos de tot

Temps de lectura: 2 minuts
Reunió de Pedro Sánchez i Francina Armengol, 12 agost 2020
Foto: Reunió de Pedro Sánchez i Francina Armengol, 12 agost 2020 | La Moncloa

El Partit Popular vol arribar fins al final en relació al Cas Koldo i assenyala de manera explícita Francina Armengol. L'actual presidenta del Congrés dels Diputats s'espolsa de totes les responsabilitats i admet que se sent indignada per tot el que està passant. 

Per què és important? "En quin lloc queden la resta de responsables polítics que van participar, d'una manera o altra, a la trama de corrupció per fer exactament el mateix?", s'ha preguntat en roda de premsa el portaveu popular al Congrés, Miguel Tellado, que ha anunciat un comissió d'investigació al Senat per poder respondre a aquesta pregunta. 

Què en sabem? Tellado acusa Armengol d'haver contractat "la compra de mascaretes defectuoses per valor de 3,7 milions d'euros". 

  • "No va considerar important demanar comptes a l'empresa subministradora fins que dos anys després va deixar de ser presidenta de les Illes Balears", ha denunciat el portaveu del PP. 

Què ha dit Francina Armengol? "Indignadíssima estic", ha afirmat Armengol en declaracions al mitjans, aclarint que, principalment, ho està per "dues qüestions bàsiques". 

  • "La primera és que em sembla absolutament reprotxable i em fa fàstic pensar que algú es pogués lucrar de la compra de material sanitari en un moment on a Espanya s'estaven morint cada dia moltíssimes persones. És una situació evidentment vergonyosa", ha lamentat. 
  • I el segon motiu que ha apuntat la presidenta del Congrés: "Que se'ns posi al nivell d'aquesta gent, perquè vull dir amb tota fermesa que el Govern de les Balears que jo presidia i l'equip de gent meravellosa que es va deixar la pell per protegir la ciutadania" va aconseguir que Balerars "fos una de les comunitats amb menys mortalitat per la desgràcia de la pandèmia de la Covid". 

A més, Armengol ha admès estar "molt contenta" perquè el PSOE "no s'hagi posat de perfil sinó que hagi dit que, amb la corrupció, tolerància zero". 

Finalment, l'expresidenta balear ha volgut recordar que "era un moment d'emergència, on no hi havia material sanitari", que "el mercat estava aturat a Europa" i que s'havia de "comprar a la Xina amb contractes d'emergència".

  • "Contractes d'emergència, però amb contractes legals", ha conclòs. 

Categoria: Política