Política
José Luis Ábalos
Foto: José Luis Ábalos
Cas Koldo

Ábalos desafia al PSOE i no renuncia a la seva acta de diputat

Actualitzat: Dimarts, 27 de febrer de 2024. 15:23
Temps de lectura: 2 minuts
José Luis Ábalos
Foto: José Luis Ábalos

El diputat del PSOE i exministre de Transports José Luis Ábalos mantindrà la seva acta de diputat al Congrés, i per tant desafia a l'executiva socialista que li havia exigit que hi renunciés. 

Per què és important? Ábalos declara la guerra al PSOE i no renunciarà al seu escó. El diputat passarà a formar part del Grup Mixt del Congrés. 

Què diu? Aquest dimarts passades les 14:30, el diputat ha comparegut en roda de premsa al Congrés per anunciar que no dimiteix del seu escó i, que, per tant, seguirà com a representant a la cambra baixa. 

  • "No estic acusat de res. Ni formo part de la investigació en curs i tampoc tinc cap enriquiment il·lícit. Vull defensar la meva condició de diputat fins a les últimes conseqüències", ha començat explicant els motius pel qual no renuncia a la seva acta de diputat. 
  • "No puc rendir-me, i ho he de fer sol", ha assegurat davant de desenes de mitjans de comunicació.
  • "Comparec per anunciar la decisió més important de la meva vida política. Durant aquests dies he sentit totes les veus al meu voltant. D'aquells que em detesten per la meva ideologia o trajectòria política, els que em menyspreen la meva pròpia humanitat perquè anteposen les qüestions de poder a les de justícia i aquelles dels que encara m'estimen, que tinc la sort que encara són moltes. Finalment, he decidit fer cas a aquestes últimes, perquè em dec a les persones que m'aprecien. Són les que m'han transmès amb sinceritat el prec que segueixi endavant en la lluita i que no em rendeixi, i que defensi la meva honorabilitat, que és el que els hi dec", ha afirmat Ábalos. 
  • A més, ha aprofitat per atacar el seu partit per haver-li demanat la dimissió: "M'hauria agradat tenir el benefici del companyerisme". 

En detall: L'exministre compartirà bancada amb set diputats del Gurp Mixt: els representants d'UPN, Coalición Canàrià, BNG i els quatre diputats de Podemos que van abandonar Sumar el passat mes de desembre. 

D'on venim: El PSOE havia demanat la dimissió d'Ábalos després que s'hagi obert una investigació judicial sobre el seu exassessor Koldo García per una trama de corrupció relacionada amb la venda de mascaretes durant la pandèmia.