Política
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE
Congrés

Feijóo ataca i acorrala Sánchez pel cas Koldo: "Vostè ho sabia i ho va tapar"

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE

Acusacions creuades aquest dimecres al Congrés dels Diputats pel cas Koldo. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha aprofitat la crisi del PSOE per atacar i acorralar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

Per què és important? La trama de corrupció que esquitxa al PSOE arriba al Congrés dels Diputats. El PP ha aprofitat les hores baixes dels socialistes per alimentar la pressió interna dins del partit. El cas Koldo connecta l'exministre José Luis Ábalos amb un presumpte enriquiment il·lícit a través de la compravenda de mascaretes durant els primers mesos de pandèmia. 

Què diuen? Feijóo ho tenia tot a favor seu per deixar en escac i mat a Sánchez. El líder popular, des de la seva bancada, ha acorralat al president del govern espanyol acusant-lo de ser partícip de la trama del cas Koldo: "Vostè ho sabia i ho va tapar (...) almenys des de fa tres anys", ha assegurat. 

  • El popular ha assegurat que Sánchez va cessar de ministre a Ábalos per les informacions que li arribaven del ministeri: "Però a la vegada va aforar al senyor Ábalos perquè sabia el que passava al seu partit". 
  • "Aquesta trama sorgeix en el cap del seu partit, està instal·lada en el cor del seu govern i marca la partida de naixement de la seva carrera política", ha atacat Feijóo. "La caiguda en desgràcia del senyor Ábalos no el protegeix senyor Sánchez, el despulla", ha afegit. 

Per altra banda: Sánchez ha descartat les acusacions de Feijóo i s'ha defensat amb la mateixa moneda amb el que l'han atacat, la corrupció. 

  • "Vam arribar al govern per desterrar la corrupció", ha començat explicant-se Sánchez.
  • El president espanyol s'ha defensat dels durs atacs de Feijóo recordant el cas de corrupció del germà d'Isabel Díaz Ayuso, molt similar al cas Koldo i la compravenda de mascaretes, però que la justícia ja ha arxivat des de fa mesos: "Per què va caure el senyor Casado? Per denunciar una trama de corrupció, i vostè està dret per tapar i tolerar aquesta corrupció", va carregar contra Feijóo.
  • Un atac que el líder del PP ha reconduït contraatacant-lo a ell i al seu govern: "No escampi a ningú el que vostè té a sota. Estan investigant el seu govern i el seu partit", ha dit Feijóo.