Política
El president Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez
Foto: El president Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez | Flickr
Cas Koldo

Un dels detinguts al cas Koldo va mantenir reunions de feina amb la dona de Sánchez

Temps de lectura: 3 minuts
El president Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez
Foto: El president Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez | Flickr

El cas Koldo continua enfangant el PSOE i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha destapat 'El Confidencial', la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez es va reunir el 2020 amb el comissionista del Ministeri de Transports i investigat en l'operació batejada com Delorme, Víctor d'Aldama, i el conseller delegat de Globalia, propietària d'Air Europa, per presentar noves oportunitats de negoci i comptar amb el seu suport.

En detall: Les fonts consultades per 'El Confidencial' indiquen que entre els projectes que li van proposar hi havia una app per a l'adquisició de medicaments a domicili, així com un pla per transformar pobles abandonats en complexos immobiliaris.

  • Els contactes amb Begoña Gómez van tenir lloc tant abans com després de l'inici de la pandèmia provocada per la covid, el març del 2020.
  • Així doncs, van coincidir en el temps amb els contractes del ministeri de Transports per la compra de mascaretes que ara investiga l'Audiència Nacional per obtenir més de 53 milions d'euros en comissions il·legals, i amb la històrica operació de Globalia i Air Europa amb 615 milions d'euros de fons públics. 

D'on venim? Hidalgo i Begoña Gómez es coneixien des de fa anys, i la relació es va intensificar quan Sánchez va accedir a la Presidència del Govern el 2018. Begoña Gómez, la trajectòria professional de la qual s'havia centrat en l'àmbit del màrqueting, va mostrar un interès creixent pel sector turístic a partir del 2019. 

  • La informació publicada aquest dijous recull una de les trobades entre Hidalgo i la dona de Sánchez. En concret, aquest es va produir el setembre de 2019, amb motiu de la XXIII Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme, a Rússia. 
  • Hidalgo va participar com a ponent i Gómez com a directora de l'Institut d'Empresa (IE) Àfrica Center. Segons ha assegurat OMT, Víctor de Aldama també estava present al fòrum. Durant els mesos següents van coincidir en diversos actes públics, i Globalia també ha confirmat al digital que va haver-hi una trobada privada entre Begoña Gómez i Hidalgo. 
  • La intenció dels dos empresaris, d'Aldama i Hidalgo, era presentar-li a Begoña potencials inversions i utilitzar-la com a clau per arribar als despatxos del govern espanyol. 

Per acabar: Va ser Telefarmàcia App el primer projecte que tots dos van presentar a la dona del president del govern espanyol. Amb ella, Aldama i Hidalgo pensaven crear el 'Glovo' dels medicaments.

  • El CEO i Aldama van sol·licitar l'assistència de Begoña Gómez per superar els obstacles legals que n'impedien la implementació. Tot i això, l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS), va ordenar el tancament de l'empresa el 2019 a causa de la prohibició de la venda de medicaments en línia a Espanya.
  • Finalment, l'Audiència Nacional va resoldre el desembre del 2023, que Telefarmàcia App prestava un servei il·legal. En paral·lel, van presentar-li un segon negoci que consistia a fer un programa per adquirir pobles abandonats a l'Espanya buidada i convertir-los en destinacions turístiques de luxe. Un projecte que finalment, també va fracassar.