Política
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
Foto: El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska | @interiorgob | X
Congrés

Marlaska torna a perdre la confiança del Congrés per la seva gestió del narcotràfic

Temps de lectura: 1 minut
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
Foto: El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska | @interiorgob | X

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha estat reprovat aquest dijous pel ple del Congrés per la falta de mitjans contra el narcotràfic i després de l'assassinat de dos guàrdies civils a Barbate. 

Per què és important? La sol·licitud de reprovació és una pràctica parlamentària que es presenta pels partits de l'oposició i que té un valor simbòlic. Serveix per expressar el descontentament amb les actuacions o decisions d'un membre del Consell de Ministres. 

Què en sabem? Per tercera vegada, Marlaska ha estat assenyalat per la majoria del Congrés per la seva gestió al capdavant del Ministeri de l'Interior. 

  • El PP ha presentat una iniciativa en contra del polèmic ministre que ha estat aprovada gràcies als vots a favor dels diputats populars, dels de Vox i UPN i amb l'abstenció de Podemos, Junts i Coalició Canària. 
  • El resultat de la votació ha estat 171 vots a favor d'assenyalar Marlaska, 165 en contra i 11 abstencions. 

El motiu: La moció presentada per la formació d'Alberto Núñez Feijóo denuncia a Marlaska per la mala gestió i falta de mitjans contra el narcotràfic. A més, el PP també responsabilitza al govern espanyol de l'assassinat dels dos guàrdies civils a Barbate per part de narcotraficants. 

D'on venim: Fa un any, Marlaska també va ser reprovat pel Congrés dels Diputats per la seva gestió sobre la tragèdia a la tanca de Melilla, on almenys 23 persones immigrants van perdre la vida intentant entrar a territori espanyol.