Política
Portaveu de Junts, Josep Rius
Foto: Portaveu de Junts, Josep Rius | Flickr
Amnistia

Junts acusa al Suprem d'interferir en l'amnistia: "Manca de qualitat democràtica"

Temps de lectura: 2 minuts
Portaveu de Junts, Josep Rius
Foto: Portaveu de Junts, Josep Rius | Flickr

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha lamentat la decisió del Suprem d'assumir la causa per terrorisme contra Carles Puigdemont en el marc del cas 'Tsunami Democràtic', i ha demanat no confondre'l amb el dret de manifestació.

Per què és important? El futur de Carles Puigdemont i la negociació de l'amnistia entren en un terreny incert. El Tribunal Suprem ha obert causa a l'expresident per la seva implicació i per delictes de terrorisme amb relació als fets investigats en el cas 'Tsunami Democràtic'.

Què diu? "Està posant en joc l'estat de dret a Espanya i Europa", ha afirmat Rius, afegint que "existeix una manca de qualitat democràtica en la judicatura espanyola".

  • Així ho ha assegurat el portaveu de Junts aquest dijous en roda de premsa, i ha aprofitat per acusar el Suprem de baixar "a l'arena política per intentar interferir en la voluntat del legislador".
  • "Després són ells els que demanen respecte per la separació de poders. La judicatura espanyola, amb aquesta acusació, està posant en joc l'estat de dret, d'Europa i del respecte i l'exercici dels drets fonamental", afegeix. 
  • Segons Rius, la judicatura espanyola "ja va fer el ridícul a Europa amb una acusació per rebel·lió, després per sedició i ara doblen l'aposta amb aquesta acusació de terrorisme". 

Per acabar: Preguntat per si aquesta decisió del Suprem fa més necessari arribar a un acord amb el govern espanyol sobre la llei d'amnistia, Rius ha evitat fer-ne una valoració, però ha assegurat que Puigdemont manté la seva agenda "amb total normalitat" de cara als pròxims dies.