Política
Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura
Foto: Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura | Congrés dels Diputats
Cas Koldo

El PP demana la dimissió immediata d'Armengol: "Absolutament insostenible"

Temps de lectura: 2 minuts
Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura
Foto: Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura | Congrés dels Diputats

El Partit Popular ha exigit aquest dijous la dimissió de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després d'avalar l'empresa de la trama del cas Koldo tot i saber que les mascaretes eren defectuoses. 

Per què és important? La conselleria de Salut de les Illes Balears va certificar en un document que la compra de material a l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas SL s'havia fet correctament, malgrat que dos mesos abans havia demanat retirar el material dels centres sanitaris en comprovar que la seva qualitat no era òptima. 

En detall: Els populars veuen probable que durant els propers mesos se segueixin coneixent detalls que acabaran d'acorralar el PSOE pel primer gran cas de corrupció dels socialistes sota el mandat de Pedro Sánchez.

  • Segons el PP, Armengol "va acceptar i va pagar material sanitari defectuós, tot i saber que no protegia de la Covid i que posava en risc la vida dels qui feien servir aquest material".
  • A més, diuen que ho va abonar amb fons europeus "tot i estar prohibit" i "ho va emmagatzemar malgrat que era inservible".
  • "I el dia que abandonava la Presidència de Balears va demanar la devolució dels diners per intentar protegir-se políticament", han denunciat fonts populars, després que aquests dies s'hagi conegut que la Fiscalia Anticorrupció va enviar a la Fiscalia Europea contractes del 'cas Koldo' amb les Balears i les Canàries pagats amb fons europeus.

Què diuen? El partit d'Alberto Núñez Feijóo considera que la situació de la presidenta del Congrés és "absolutament insostenible".

  • "La tercera autoritat de l'Estat no pot estar sota sospita i ha de plegar per preservar el decòrum de la institució que presideix", afegeixen els populars. 
  • Per tot això, el PP reclama la seva dimissió immediata perquè "no pot representar al poble balear qui ha generat un perjudici econòmic a gratcient als ciutadans". "Ha de dimitir com a diputada per una pèrdua per a les arques públiques i una estafa, segons paraules del seu company José Luis Ábalos". 

D'on venim? També continuen les acusacions creuades entre el PSOE i PP, que ara insisteixen que el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, comparegui a la comissió. Segons els socialistes, el diputat apareix com a "intermediari" entre la trama de la compra de mascaretes durant la pandèmia i el govern balear que comparteixen ara PP i Vox.