Política
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | @assemblea | X
Independentisme

L'ANC consulta als socis: llista cívica per la independència a les eleccions catalanes?

Temps de lectura: 1 minut
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | @assemblea | X

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) inicia aquest divendres la consulta interna perquè els socis decideixin si impulsa una llista cívica a les eleccions catalanes. 

Per què és important? L'entitat independentista, descontenta amb les diferents formacions independentistes catalanes, pregunta als seus socis si han de crear una candidatura per presentar-se en els pròxims comicis del Parlament de Catalunya. 

Situació actual: Des d'avui i fins al 14 de març, tots els socis de l'ANC poden votar telemàticament a la consulta sobre la llista cívica per la independència. 

  • L'Assemblea ha obert una consulta interna on tots els socis podran decidir si s'impulsa una candidatura pròpia per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes el febrer del 2025. 

La pregunta: Se sotmet a consulta la següent pregunta: "Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?". 

En detall: Les votacions són telemàtiques. A més, l'entitat ha habilitat més de 80 punts presencials repartits per tot el territori català per exercir el vot. 

  • Els socis podran votar fins al pròxim dijous 14 de març. Els resultats es faran públics dos dies després, el dissabte 16 de març, durant l'Assemblea General Ordinària que l'entitat celebrarà a Taradell (Osona). 

Què diu? La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, assegura que la Llista Cívica és una eina que l'entitat independentista "posa a disposició de la ciutadania per fer la independència". 

  • Feliu afirma que "l'esperit fundacional de l'Assemblea és assumir aquest projecte de país".