Barcelona i Àrea
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Twitter / @assemblea
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona multa l'ANC per la manifestació de la Diada

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Twitter / @assemblea

El consistori de Barcelona multa l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la manifestació de la Diada de l'11 de setembre de 2023. 

Què en sabem? Segons l'entitat independentista, l'Ajuntament de la capital catalana vol multar-los amb una sanció de 1.501 euros per haver organitzat la manifestació a favor de la independència de Catalunya el passat 11 de setembre. 

El motiu: L'Ajuntament de Barcelona, liderada per l'alcalde socialista Jaume Collboni, apunta que l'entitat no havia demanat les llicències necessàries per poder ocupar l'espai públic. 

Què diuen? En un comunicat publicat aquest dimarts, l'entitat independentista assegura que l'Ajuntament amb aquesta multa "pretén coartar el dret a reunió i manifestació de l'independentisme". 

  • L'ANC lamenta que la voluntat de Collboni sigui "intentar limitar un dels drets fonamentals coaccionant l’Assemblea amb una multa econòmica de la Guàrdia Urbana". 
  • "L’Assemblea vol deixar clar que no permetrà cap atac en aquest sentit i que en cap cas demanarà permís per poder exercir un dret", apunta en el comunicat.
  • L'organització assegura que mai s’han demanat llicències per poder muntar l’escenari de la manifestació de la Diada de l'11-S. 

En detall: L'entitat assegura que "com s'ha fet cada any, es va comunicar la manifestació i, durant els preparatius de la manifestació i l’acte de l’11-S, es van fer les reunions pertinents amb l’Ajuntament per parlar d’aspectes tècnics i per compartir tota la informació i els expedients sobre el funcionament de la mobilització i de l’acte".

  • "Ara, cinc mesos més tard, la Guàrdia Urbana ha incoat un expedient per un procediment sancionador a l’Assemblea que representa una greu limitació del dret a la manifestació", denuncien. 

Previsions: L'Assemblea ha demanat l'expedient i la suspensió del termini d'al·legacions per defensar-se. A més, ha anunciat que presentarà un recurs davant les instàncies corresponents.