Política
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr
Amnistia

Montero creu que investigar Puigdemont per terrorisme "no interfereix" en l'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que la imputació per terrorisme de Carles Puigdemont per part del Tribunal Suprem "no provoca cap interferència" a les negociacions de la llei d'amnistia amb Junts.

Per què és important? El Tribunal Suprem ha obert una causa per terrorisme contra l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el marc del cas Tsunami Democràtic, tal com demanava el jutge García Castellón en paral·lel a les negociacions entre PSOE i Junts per investir Pedro Sánchez i tirar endavant la llei d'amnistia.

Què diu? Montero afirma que "no hi ha cap sorpresa" respecte a les investigacions que està desenvolupant la Justícia i ha reiterat el respecte de l'Executiu a la feina dels jutges i fiscals.

  • La vicepresidenta ha assegurat que el govern veu imprescindible aprovar la Llei d'Amnistia "per girar full dels tràgics i lamentables successos" del 2017. 
  • En tot cas, ha subratllat que "aquest país sap perfectament què és terrorisme i què no ho és" i que per això el PSOE continua treballant textualment en aquest projecte de "normalització de la convivència a Catalunya". 

D'on venim? La ministra María Jesús Montero ja va dir aquest dijous que confia que els socialistes puguin assolir un acord amb Junts sobre la Llei d'Amnistia abans del 7 de març i que, per tant, no cal sol·licitar una nova ampliació del termini perquè la Comissió de Justícia emeti dictamen sobre aquesta proposició de llei.