Política
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter
Enquesta

El PP arrasaria en unes noves eleccions amb un PSOE enfonsat per l'amnistia i el cas Koldo

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter

Segons una enquesta, el PP guanyaria còmodament en unes eleccions a Espanya amb un PSOE a la baixa a causa de l'amnistia i la trama de corrupció del cas Koldo. 

Per què és important? Els populars continuen sumant suports mentre els socialistes retrocedeixen a causa de la crisi de partit, intensificada després dels comicis a Galícia on el PSOE va obtenir els seus pitjors resultats de la història. 

Què en sabem? Segons un sondeig publicat per El Mundo, el PP milloraria resultats i guanyaria clarament si se celebressin eleccions generals espanyoles. 

  • Per la seva banda, el PSOE continuaria perdent suports i empitjoraria resultats, amb menys escons dels que té actualment. 
  • L'enquesta també apunta a una patacada de Vox i Sumar. Les dues formacions perdrien representants en el Congrés de Diputats. 

En xifres: L'enquesta, elaborada entre els dies 22 i 29 de febrer, apunta que el popular Alberto Núñez Feijóo arribaria als 163 diputats, el que propulsa al PP a fregar la majoria absoluta. La pujada dels populars seria de fins a 26 escons. Actualment el PP compta amb 137 diputats. 

  • El PSOE de Pedro Sánchez recularia i baixaria dels 121 diputats que té ara i aconseguiria 115 diputats, perdent-ne sis en plena crisi del partit per la trama de corrupció del cas Koldo, l'aplicació de l'amnistia o els mals resultats a les eleccions de Galícia. 
  • La pujada dels populars s'explica per la captació de vot en el partit d'extrema dreta, Vox. La formació de Santiago Abascal perdria fins a 12 diputats, passant dels 33 actuals als 21 que li atorga l'enquesta. Fins a un 28% del votant de Vox passaria a votar a Feijóo en els pròxims comicis. 
  • Sumar tampoc s'emporta bons números en aquesta última enquesta. La formació de Yolanda Díaz perdria fins a 12 escons, passant dels 31 diputats als 19 diputats. A més, la formació d'esquerres no superaria a Vox i es mantindria en el quart partit amb més suports. 

En detall: Els partits independentistes catalans mantindrien resultats, amb una millora d'ERC. Els republicans recuperarien un diputat i obtindrien 8 diputats. Junts repetiria resultats i es quedaria amb 7 diputats a la cambra espanyola. 

  • Segons l'enquesta, Podemos podria obtenir dos diputats al Congrés.