Política
L'exministre de Transports José Luis Ábalos
Foto: L'exministre de Transports José Luis Ábalos | Flickr
Cas Koldo

Koldo i la seva família han pagat 45.000 euros a Ábalos: divorci, advocats i lloguer

Temps de lectura: 2 minuts
L'exministre de Transports José Luis Ábalos
Foto: L'exministre de Transports José Luis Ábalos | Flickr

Koldo García Izaguirre i la seva família han pagat, com a mínim, 40.000 euros a l'exministre de Transports José Luis Ábalos, segons la investigació de la trama de corrupció que esquitxa al socialista. 

Per què és important? L'exassessor d'Ábalos va ser detingut per la trama de corrupció de compravenda de mascaretes durant la pandèmia.

Què en sabem? Segons avança el diari El Español, Koldo García i la seva família haurien pagat, com a mínim, fins a 40.000 euros a Ábalos. Segons documents de la investigació, l'assessor de l'exministre li hauria injectat diversos pagaments al compte del socialista. 

En detall: Koldo García i la seva dona, Patricia Úriz, van realitzar una provisió de fons de més de 7.000 euros pels litigis que Ábalos mantenia amb tres comunicadors i un mitjà de comunicació. 

  • El germà de Koldo García, Joseba García, també apareix com una de les persones que han fet transferències a l'exministre de Transports. Joseba García va pagar des del seu compte les despeses derivades del divorci d'Ábalos amb la seva tercera esposa, una transferència que supera els 12.200 euros. 
  • Totes aquestes despeses personals d'Ábalos van anar a compte de Koldo i la seva família. Segons la investigació, sumen 26.274,05 euros.
  • L'anàlisi dels comptes de Koldo García revelen diferents transfarències de cents d'euros a qui era el seu cap. Ábalos rebia pagaments de 200, 350, 400, 500, 600 euros en múltiples ocasions. 
  • A més, la dona de Koldo García també va efectuar dos pagaments a Juan Carlos Fulgencio Tejedor, delegat del govern espanyol al País Valencià entre 2018 i 2020, i posteriorment nomenat per Ábalos com a coordinador de Cercanías a la mateixa comunitat autònoma. Els pagaments pugen fins a un total de 1.712,8 euros. 

Per acabar: La suma de tots els pagaments descobreix que Koldo García i el seu entorn han pagat més de 45.000 euros a Ábalos en diferents transferències. 

  • Aquests pagaments acrediten i confirmen que la relació i afinitat entre Ábalos i Koldo García era molt pròxima.