Política
Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid)
Foto: Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid) | Roy Luck / Flickr
Congrés dels Diputats

Els diputats del Congrés s'apugen el sou un 2,5% gràcies als vots de PSOE i Sumar

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid)
Foto: Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid) | Roy Luck / Flickr

La Mesa del Congrés ha aprovat aquest dimarts els Pressupostos de la Cambra per al 2024, que inclouen la previsió d'apujar el sou dels diputats un 2,5% aquest any.

En detall: Els comptes han tirat endavant únicament amb els vots del PSOE i Sumar, que tenen majoria a l'òrgan de govern. 

  • El PP s'ha abstingut perquè considera que la Cambra està recorrent a "contractes fraccionats" per contractar els intèrprets que, des del mes de setembre passat, s'ocupen de la traducció de les llengües cooficials.
  • Vox ha votat en contra i ha criticat la pujada de sou "quan moltes famílies espanyoles no arriben a final de mes i els joves no poden independitzar-se". 

En dades: Amb aquesta pujada del 2,5%, la nòmina que reben mensualment tots els diputats passaria dels 3.142,14 euros actuals a 3.220,69, és a dir, passaran a cobrar 78,55 euros més al mes.

  • Això, suposa un total de 45.089,66 euros a l'any per cada diputat, xifra a la qual cada un haurà de sumar les indemnitzacions i els complements que li corresponguin, i que s'incrementaran en la mateixa quantia.
  • L'augment de la partida de despesa en retribucions inclou un augment del 2,5% del sou per al personal eventual. L'any 2023 es van destinar 50,5 milions d'euros per a despeses de personal, mentre que aquest any l'assignació puja a 55 milions. 

Per acabar: En concret, el Pressupost global per a la Cambra recull una previsió de despesa de 114,8 milions d'euros, fet que suposa un 3,98% respecte al de l'exercici de 2023, la quantia del qual ascendia a 110,4 milions d'euros. 

Categoria: Política