Política
Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés
Foto: Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés | Partit Popular
Amnistia

El PP dona per fet que Sánchez donarà "absoluta impunitat" als independentistes

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés
Foto: Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés | Partit Popular

A l'espera de conèixer els detalls sobre la llei d'amnistia que es votarà aquest dijous a la comissió de Justícia del Congrés, el Partit Popular ja compta que Pedro Sánchez concedirà als independentistes tot el que demana Junts. 

Per què és important? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha admès en una conversa informal amb periodistes que aplicarà els canvis a la llei d'amnistia per poder arribar a un acord amb Junts. 

Què diuen? "Tot sembla indicar que el PSOE s'ha doblegat una vegada més a les exigències de l'independentisme" i que acceptarà "un altre xantatge polític", ha dit el portaveu del PP, Miguel Tellado, en una entrevista a Telecinco. 

  • El portaveu en el Congrés ha assegurat que fins ara s'ha vist com Sánchez "accepta constantment els canvis i les pressions" dels que "volen que es legisli a la carta per beneficiar persones amb nom i cognom", assenyalant directament Carles Puigdemont.
  • A més, són "persones que han delinquit, que estan pendents de sotmetre's a la justícia. I és una aberració política, una aberració jurídica i una aberració moral”, ha afegit Tellado. 
  • La portaveu del grup popular al Parlament Europeu, Dolors Monserrat, també ha parlat sobre la llei d'amnistia: "No deixarem de donar la batalla a Europa contra la infame amnistia. El PP, des del minut u, ha denunciat l'atropellament de Sánchez, la separació de poders i l'estat de dret", ha dit.

Per acabar: El portaveu del PP, Borja Sémper, ha escrit aquest matí a les seves xarxes socials: "Garanties d'impunitat total. La feblesa extrema del govern i l'absència total de límits de Sánchez, són una ganga immensa per als seus creditors. S'amnistia també malversadors de diners públics, per cert".