Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Amnistia

Feijóo carrega contra l'amnistia i Sánchez: "Investidura a canvi d'impunitat judicial"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat durament contra la llei d'amnistia pactada entre el PSOE, ERC i Junts. El popular ha atacat al president espanyol per perjudicar l'estat a canvi de seguir governant. 

Per què és important? Els socialistes han arribat a un acord amb l'independentisme català per tancar la llei d'amnistia. La normativa inicia aquest dijous la seva recta final al Congrés: el text s'haurà de tornar a sotmetre a examen. Els grups parlamentaris hauran de tornar a debatre i votar el dictamen de la comissió. 

Què diu? Des de Bucarest, a Romania, on se celebra el congrés del Partit Popular Europeu (PPE), Feijóo ha atacat durament l'amnistia i, especialment, al president del govern espanyol. 

  • "No podem permetre que un primer ministre aconsegueixi la investidura a canvi d'impunitat judicial", ha assegurat Feijóo, que ha explicat als seus companys europeus que això és el que considera que està fent Sánchez. 
  • El líder del PP diu que Sánchez està "cada dia més acorralat i és més fàcil d'extorsionar". El popular ha criticat que pel president espanyol la moneda de canvi per continuar governant sigui prendre decisions que perjudiquin l'estat de dret.

En detall: Davant dels principals líders del PP Europeu, Feijóo ha reafirmat el seu discurs contra l'amnistia. Més de 1.500 assistents han aplaudit i donat suport al líder del PP a Espanya. 

  • "Una majoria creixent d'espanyols veu al PP i les institucions europees la garantia per aturar els despropòsits del govern espanyol, avui no podem defraudar la seva confiança, i per això agraeixo el vostre suport", ha explicat Feijóo durant el seu discurs. 
  • Els atacs també han anat cap a l'independentisme català. Però en aquest cas, ha estat un company de files de Feijóo qui ho ha fet. El líder del partit popular europeu, Manfred Weber, ha assegurat que "Sánchez és una marioneta de Puigdemont, a qui li aprova una amnistia, una inclús pel terrorisme". 
  • Weber ha assegurat que serà Feijóo i el PP qui "restauri l'estat de dret a Espanya".