Política
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia
Amnistia

Bolaños, sobre l'amnistia pactada amb ERC i Junts: "És un referent mundial"

Temps de lectura: 2 minuts
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia

El ministre de Justícia, Félix Bolaños, elogia i celebra la llei d'amnistia que ha pactat el PSOE amb ERC i Junts.

Per què és important? Després del pacte dels socialistes amb els partits independentistes catalans, la llei d'amnistia inicia aquest dijous la seva recta final al Congrés: el text s'haurà de tornar a sotmetre a examen a partir de les 11:00. Els grups parlamentaris hauran de tornar a debatre i votar el dictamen de la comissió. 

Què diu? Poques hores després que s'hagi anunciat l'acord per la llei d'amnistia, el ministre de Justícia ha parlat davant dels mitjans de comunicació per defensar la normativa i explicar els últims passos de les negociacions. 

  • Bolaños considera que la nova llei d'amnistia és "un referent internacional", després que la Comissió de Venècia l'hagi avalat. Segons el ministre "és una llei que marca història, que obre una nova etapa i que és conforme amb la Constitució i el dret europeu". 
  • El ministre ha confessat que les negociacions s'han intensificat després de conèixer el dictamen de la comissió de Venècia: "És una llei que neix del parlament espanyol, però que és europea". 

En detall: Bolaños ha repetit en diverses ocasions que la normativa pactada amb l'independentisme català servirà per "obrir una nova etapa a Catalunya". 

  • "Crec que amb aquesta llei es tanca una etapa d'enfrontament i tensió", ha afirmat el ministre als afores del Congrés dels Diputats que a més ha confirmat que "aquesta llei obrim  una nova etapa a Catalunya d'acord, d'inversió i de futur. Una gran notícia per Catalunya i per tot Espanya".
  • "Pel PSOE és un orgull contribuir a la normalització de la política a Catalunya. Tinguem orgull de fer un pas valent que fa que acabem amb una dècada de conflictes. Segurament s'entendrà millor d'aquí a uns anys", ha reconegut.
  • "La llei d'amnistia és una llei molt positiva per acabar amb el conflicte constitucional, que avui comença a ser història", ha conclòs el ministre.