Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep
Amnistia

Carles Puigdemont: "Ara pertoca negociar el dret a l'autodeterminació"

Temps de lectura: 1 minut
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep

Amb la llei d'aministia aprovada aquest dijous per la comissió de Justícia del Congrés, Carles Puigdemont ha valorat, a través d'una publicació a les xarxes socials, el seu punt de vista sobre la situació política actual.

Per què és important? Més enllà de la valoració sobre la negociació del contingut de la llei d'aministia, el president a l'exili ha volgut anunciar el que ara "pertoca". 

Valoració. Puigdemont s'ha referit a l'acord entre PSOE, ERC i Junts per la llei d'amnistia com a "pas molt important per acabar amb la repressió contra el procés d'independència". 

  • En aquest sentit, ha volgut recordar que ha estat "un procés legítim, democràtic, no-violent, que l'Estat espanyol combat d'una manera inacceptable".

Propers passos. "Tenim tot el dret a continuar el procés d'independència", ha afirmat Puigdemont. 

  • "El que pertoca és negociar peça a peça, no donar res per aprovat i abordar totes les qüestions, des dels pressupostos al reconeixement nacional i l'exercici del dret a l'autodeterminació", ha assegurat. 
  • A més, el líder de Junts espera que aquesta negociació es pugui portar a terme a partir d'ara "sense la interferència de la judicatura patriòtica". 

Finalment, acaba amb un agraïment a les parts negociadores, sense mencionar Esquerra Republicana.

  • "Vull agrair els esforços de l'equip negociador de Junts per Catalunya i la disposició del PSOE a efectuar les millores necessàries a la llei per tal de resoldre els dubtes i temors que ens van portar a votar que no a la proposta inicial", ha conclòs. 

 

Categoria: Política