Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @PSOE | X
Amnistia

Pedro Sánchez, després del pacte per l'amnistia: "Hi ha govern per a estona"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @PSOE | X

Pedro Sánchez s'ha pronunciat aquest divendres per primera vegada sobre l'amnistia d'ençà que dimecres passat s'anunciés a última hora l'acord del PSOE amb ERC i Junts per al nou text definitiu de la llei.

Per què és important? El nou text de la llei d'amnistia deixa clar que tant el terrorisme, la malversació com l'alta traïció queden fora del seu àmbit i, per tant, no poden ser objecte de la mesura de gràcia.

Què diu? Sánchez ha demanat confiança als espanyols que dubtin de la llei d'amnistia i ha afirmat que "hi ha govern per a estona" en aquesta legislatura, "pesi a qui li pesi". 

  • "Demano a la ciutadania espanyola que pugui veure amb dubtes l'amnistia, com va poder veure amb dubtes els indults fa anys, que confiï en aquesta mesura perquè serà beneficiosa per a la reconciliació i per garantir la prosperitat econòmica al nostre país els propers anys ", ha dit. 
  • A més, ha defensat la constitucionalitat del text: "El projecte de llei d'amnistia va entrar constitucional i sortirà constitucional d'acord amb el dret europeu com no pot ser d'una altra manera per a una gran democràcia com és l'espanyola".
  • El president espanyol entén que l'aprovació de l'amnistia pretén "superar unes conseqüències judicials que arrosseguem" des del 2017, i afegeix que el que li crida "profundament l'atenció és que els que van ser responsables d'aquesta crisi, com el PP, no se senten interpel·lats, sinó que fins i tot se senten aliens a una crisi que ells van contribuir a alimentar i desenvolupar”.

Per acabar: Pedro Sánchez augura "quatre anys més de govern progressista", un govern que "se li farà molt llarg a l'oposició", ha declarat.

  • El president ha comentat que ara continuaran la negociació per als pressupostos del 202,, que confia poder portar al Congrés dels Diputats "com més aviat millor".