Política
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno
Foto: El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno | Wikipedia
Amnistia

La Junta d'Andalusia, contra l'amnistia: recorreran la llei al Constitucional

Temps de lectura: 1 minut
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno
Foto: El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno | Wikipedia

La Junta d'Andalusia recorrerà la llei d'amnistia acordada entre el PSOE i els partits independentistes en considerar-la inconstitucional. 

Per què és important? L'endemà que la Comissió de Justícia hagi donat llum verda a la normativa de l'amnistia, els atacs a la llei pactada entre el govern espanyol amb ERC i Junts ja han arribat. El govern andalús recorrerà la llei davant del Tribunal Constitucional. 

Què en sabem? El portaveu del govern d'Andalusia, Ramón Fernández-Pacheco, ha assegurat que el gabinet jurídic de la Junta ja està enllestint el recurs per presentar-lo al Constitucional. 

  • El principal objectiu del recurs, i del govern andalús, és que "tots els territoris d'Espanya tinguin igualtat de condicions". 

Què diu? El portaveu del govern, del PP, ha afirmat que l'executiu farà "el que hàgim de fer per defensar l'interès general d'Andalusia". A més ha afegit que tots els territoris han de tenir "igualtat de condicions". 

  • El portaveu de l'executiu del president Juanma Moreno ha assegurat que dijous, dia que es va aprovar el text d'amnistia a la Comissió de Justícia, va ser "un dia molt trist per la democràcia".
  • "Pedro Sánchez amnistiarà delinqüents, corruptes, polítics que malversaran fons públics només perquè necessita els seus vots, no perquè això contribueixi a una millor convivència a Catalunya o a la resta d'Espanya", ha declarat. 
  • "Aquesta llei d'amnistia no representa més que la necessitat que Pedro Sánchez té de comptar amb els set vots de Junts per continuar mantenint-se a la Moncloa", ha afirmat.