Política
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia
Amnistia

El govern espanyol xifra en 372 els beneficiaris directes de la llei d'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia

La llei d'amnistia beneficiarà directament 372 persones amb causes penals pendents vinculades al Procés, segons els càlculs realitzats per l'Executiu de Pedro Sánchez.

Per què és important? La Comissió de Justícia ha aprovat el text de la llei d'amnistia amb un acord tancat entre Junts, el PSOE i ERC. Ara, la llei arribarà per segon cop al ple del Congrés la setmana que ve, el 14 de març, quan podria ser aprovada definitivament i seria enviada al senat espanyol.

En detall: El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha assegurat que els beneficiaris directes de la llei d'amnistia són persones que tenen causes penals pendents relacionades amb l’1-O i les protestes posteriors.

  • "És una llei que va dirigida al voltant de 400 persones, segons els números que tenim al Govern són 372 persones que tenen causes penals pendents", ha afirmat. 
  • Bolaños ha assenyalat que aquesta llei no va dirigida exclusivament a aquestes persones sinó que "el beneficiari absolut d'aquesta llei serà la societat catalana i també la societat espanyola". Aquest és, en paraules de Bolaños, l'objectiu d'aquesta norma". 
  • A més, el ministre ha evitat pronunciar-se sobre quan podria tornar a Espanya l'expresident Carles Puigdemont, al·legant que no es pot pronunciar sobre casos específics i assegurant que "aquesta llei no està feta per a ningú" en concret.
  • Alhora, ha reiterat que hi ha una "voluntat inequívoca" que totes les persones involucrades quedin cobertes.

Per acabar: Félix Bolaños ha insistit que "gràcies a l'informe de la Comissió de Venècia hem pogut incorporar recomanacions d'Europa. Per tant, és una llei profundament constitucional, però també profundament europea, ancorada als millors valors i estàndards europeus".