Política
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV\
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV", 17 juny 2023 | 8TV
Ripoll

El Govern multa Sílvia Orriols amb 10.000 euros per unes declaracions sobre immigració a 8tv

Temps de lectura: 2 minuts
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV\
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV", 17 juny 2023 | 8TV

El Govern de la Generalitat ha multat amb 10.001 euros a l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per unes declaracions sobre immigració a un programa de 8tv. 

Per què és important? Sílvia Orriols va intervenir al programa OpinaCat de 8tv el 29 de maig de 2022 quan era regidora al consistori de Ripoll. Les seves declaracions sobre la immigració van aixecar polseguera i ara l'executiu de Pere Aragonès l'ha sancionat. 

Què en sabem? El Departament d'Igualtat i Feminismes ha multat l'alcaldessa de Ripoll amb 10.001 euros per l'expedient que tenia obert a l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació. 

  • La resolució encara no és ferma i Orriols pot presentar al·legacions. 
  • L'alcaldessa de Ripoll ha publicat un tuit on denuncia "persecució política" per part del govern de Pere Aragonès a aquelles persones que "reivindiquem un Estat Català lliure i occidental". Orriols assegura en la piulada que "és el nostre deure enderroca aquest règim". 
  • A més, la batllessa del municipi gironí escriu: "Qualsevol dia ens aplicaran la xaria!". La xaria és una llei islàmica fonamentada en l'Alcorà i el hadit, i complementada amb altres normes jurídiques, que regula les activitats públiques i privades.

En detall: Segons el document de la sanció, el Departament d'Igualtat i Feminismes considera que ha comès una infracció per "emetre per qualsevol mitjà eslògans, anuncis publicitaris, missatges públics o declaracions públiques que comportin una discriminació envers una persona o el grup al qual pertany". 

  • Fonts de l'Ajuntament de Ripoll han assegurat que l'alcaldessa no té cap intenció de pagar la multa. La sanció és la més baixa, ja que la màxima quantitat que podria haver pagat són 40.000 euros. 

Context: Orriols, durant un debat al programa OpinaCat, va assegurar que permetre l'entrada massiva d'immigrants és un error que "pagarem car perquè els musulmans no reconeixen democràcies europees ni lleis civils".

  • Unes declaracions molt crítiques amb els immigrants que va titllar de "colonitzadors i conquistadors". 
  • També va afirmar que en una Catalunya islàmica hi hauria "violacions en grup, mutilacions genitals, matrimonis forçats" i s'acabaria imposant a tota la població la misogínia i l'homofòbia.