Política
Pere Aragonès, president de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès, president de la Generalitat | Instagram / @governcat
Pressupostos

Aragonès i Albiach no arriben a cap acord: els pressupostos del Govern pengen d'un fil

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès, president de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès, president de la Generalitat | Instagram / @governcat

La reunió d'aquest dimarts a la tarda entre Pere Aragonès i Jéssica Albiach sobre els pressupostos ha acabat sense acord. Els comuns mantenen la negativa després d'una trobada de menys d'una hora que no ha servit per desencallar res.

Per què és important? Govern i comuns s’emplacen a continuar negociant contrarellotge perquè el temps s'acaba i mantenen la porta oberta "fins a l'hora de la votació a la cambra".

Què en sabem? Hores d'ara no hi ha res segur i cada minut que passa va en contra de l'executiu. 

  • El president de la Generalitat mantindrà el contacte amb En Comú Podem fins l'últim moment per intentar salvar els pressupostos de Palau.
  • A menys de 24 hores del debat a la totalitat al Parlament, no s'ha aconseguit trobar una sortida al principal obtacle que impedeix pactar els comptes: el projecte del Hard Rock.
  • Segons RTVE, el Govern hauria plantejat als comuns 53 milions d'euros per a nous habitatges i una regulació urgent del lloguer de temporada.
  • Aquest seria el darrer intent de l'executiu per intentar salvar els pressupostos.   

Previsió. El Ple del Parlament de Catalunya fa aquest dimecres a partir de les 9:00 el debat de totalitat del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2024

Què diu? "És el moment clau per dir NO al Hard Rock", ha afirmat la presidenta d'En Comú Podem. 

  • "És decebedor que ERC passi de parlar de transformació verda a empènyer per fer un macrocasino que agreujaria la sequera, la inseguretat, els problemes de salut mental i cronificaria un model de precarietat. Si volen ser subalterns del PSC és la seva decisió, però no la nostra", ha lamentat Albiach.

Per la seva banda, el Govern assegura que negociarà els pressupostos "fins a l'últim moment", però insta els comuns a "no demanar impossibles". 

  • L'executiu defensa que son els pressupostos més alts que ha tingut mai Catalunya: 44.000 milions d'euros.